(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel wiet er volledig legaal is, betekent dat niet dat alles zomaar kan in de Amerikaanse staat Oregon. Het smokkelen van illegale wiet – want die bestaat natuurlijk gewoon nog naast de legale – in een privévliegtuigje bijvoorbeeld, dat mag niet. Laat staan als je de kist pardoes in een woonwijk parkeert zoals zaterdag gebeurde in Medford!

 

Vliegtuigje landt midden in woonwijk

In eerste instantie is het iedereen een raadsel wat er precies gebeurt op Whittle Avenue in Medford. Ineens crasht er namelijk een vliegtuigje in de straat, waarbij er auto’s en bomen worden geraakt. De politie is er snel bij en sluit de weg af, aangezien iedereen die er langskomt met zijn mobieltje het schouwspel filmt en dat ook weer gevaarlijke situaties oplevert.

Nou, laten wij ook snel kijken dan:

Nieuw politieteam I-MET mag in actie

Gelukkig vielen er op de grond geen slachtoffers te betreuren en de twee inzittenden kwamen er ook goed vanaf. Na een kort ziekenhuisbezoek mochten ze daar alweer weg. Maar vliegtuigjes die zomaar uit de lucht vallen, dat roept vraagtekens op en dus stelde federale politieagenten een onderzoek in.

Ondertussen moest de kist – een 1947 Beechcraft Bonanza – gewoon blijven liggen waar ie uiteindelijk  was gaan liggen: in een voortuintje.

Al snel blijkt de lading/bagage aan boord van het privévliegtuigje niet koosjer. Het betreft namelijk wiet en dan niet de legale variant. Reden voor het net nieuw geformeerde Illegal Marijuana Enforcement Team (I-MET) om al eerste actie Zachary Moore en Matthew Thompson in de boeien te slaan, de twee gasten die in het vliegtuigje zaten.

Zach en Matt, beiden uit Boise in de staat Idaho, hebben hun zitplaatsen in de smokkelkist inmiddels (verplicht) moeten  verruilen voor slaapplaatsen in de Jackson County Jail. Mét een aanklacht wegen ‘im- of export van verboden substanties’ aan de gescheurde broek.

Om hoeveel smokkelwiet het gaat is niet bekend gemaakt, buurtbewoners spreken over ‘zakken wiet achterin het vliegtuig’…

(advertenties)