(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De vijanden van cannabis zijn uiteenlopend. Aan de ene kant heb je bijvoorbeeld Big Pharma, dat probeert om wiet te patenteren om het dan als ‘medicijn’ tegen woekerprijzen weer aan ons te slijten, net als ze met hun pillen doen. En aan de andere kant heb je de Nederlandse wijkagent. Die voert als Don Quichotte strijd tegen wiet en dat uit zich deze week in twee absurde zaken. Komen de Brabantse anti-wiet fratsen, je weet niet wat je ziet!

 

Belachelijke wijkagent I –  Breda Noord-West

Dinsdagmiddag, ergens in het buitengebied van Breda. Wijkagenten van de afdeling Noord-West moeten zich stierlijk vervelen, want ze hebben tijd om op een melding in te gaan dat ‘een persoon iets heeft verstopt onder een tafelpoot’. De wijkagent van dienst schrikt wakker en spoedt zich richting de picknicktafel.

Vanaf hier citeren we die dienstkloppers maar, anders geloven jullie het wellicht niet eens. Ach weet je wat, we droppen gewoon de complete Instagram-post:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Melding gekregen dat een persoon iets had verstopt onder de tafelpoot van een picknicktafel in het buitengebied. Gaan kijken…. plastic zakje met een grote wikkel aluminiumfolie met daarin een pijpje met hennep om te roken.. visitekaartje onder de tafelpoot van de picknicktafel achtergelaten.. zie foto!! #novadickentron #busted #overlastjeugd

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Breda Noord-West (@wijkagenten_breda_noord_west) op

Inderdaad, wijkagent Bianca Roovers stopt een visitekaartje van een verslavingskliniek op de plek van het wietpijpje! Blijkbaar kent ze het telefoonnummer van die kliniek uit haar hoofd, over het waarom daarvan zullen we maar niet speculeren. Maar als wijkagenten dat elke keer zouden doen als ze een bierblikje aantreffen, zouden ze nu nóg niet terug zijn van die dinsdagse middagdienst…

Belachelijke wijkagent II –  Tolberg

Bah, snel effe verder karren in Brabant, want Bianca is bepaald niet de enige Brabo-diender die het spoor volledig bijster is als het om wiet gaat. Diezelfde dinsdagmiddag trekken Wijkagenten John Peeters en Jeroen Welling ten strijde in de gemeente Roosendaal.

Waar deze heren op school hebben gezeten en/of hun drugsvoorlichting hebben genoten mag Joost weten, maar vermakelijke content levert het op. In het centrum van kerkdorp Tolberg hebben de dappere dienders namelijk een joint in beslag genomen. Jazeker, je leest het goed: één joint.

Uiteraard moet ook dat succes in de ondermijnende war on drugs gedeeld worden op hun sociale media en dan struikel je op Twitter dus over dit:

Pfff… laten we het eens zo stellen: zolang wijkagenten in Nederland tijd hebben voor bovenstaande fratsen willen wij ze niet meer horen klagen over werkdruk, karige salarissen, het uitbetalen van overuren of opnemen van vrije dagen, een betere wapenuitrusting of nieuwe dienstauto’s, te weinig respect van de burgers of wat dan ook. En anders: GET A JOB!

(advertenties)