(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onze Wietman telt alweer de tiende week sinds zijn Critical Orange Punch, AK Choco Kush, White Choco Haze en Morning Glory de CNNBS G-Kit XL ingingen. De bloeifase vordert, trichomen zijn rijkelijk aanwezig en de geur is voortreffelijk! 

In de CNNBS G-Kit XL is het herfst aan het worden. Het aroma van de verschillende wietplanten is goddelijk te noemen. Als ik mijn neus in de kweekkast stop dan voel ik me als een soort wijnproever. De geur van bosvruchten, ananas en wiet …hmmm.. een genot voor het reukorgaan!

Gelukkig maar dat ze lekker ruiken, want inmiddels zijn we ook aangekomen bij de laatste week waarin in nog voeding geef. Vanaf nu gaan de dames op een puur kraanwater-dieet. Het is me helaas niet gelukt om de toppen op te meten. De time lapse camera staat niet stabiel en in de weg bij het meten.

De Critical Orange Punch heeft met haar twee grote zijtoppen de smaak goed te pakken. De dame laat haar toppen nu lekker opzwellen. De AK Choco Kush, daar gaat het niet zo lekker mee. Deze plant heeft een zware start gehad maar het lijkt nu ook een zwaar leven te worden. Ze drinkt bijna niet meer en haar bladeren zijn aan het verdorren. Ik denk dat de hittegolf haar de das om gedaan heeft. Ik kijk het nog een weekje aan maar ik denk dat ze helaas vroegtijdig geoogst moet worden.

De White Choco Haze is een heel ander verhaal. Deze dame staat mooi in bloei en drinkt lekker door. Ik heb haar deze week in de time lapse spotlight gezet. Zo is de ontwikkeling van de toppen goed te volgen. En dan de drie Morning Glory’s, misschien wel de trots van deze kweek. Met deze dames gaat het super! Hun bloemtrossen zijn al zo zwaar dat de takken aan het doorzakken zijn. Die zal ik in de loop van de week wel moeten opbinden.

Trichomen kijken

Ook deze week heb ik de microscoop erbij gepakt om de trichomen goed te kunnen beoordelen. Bij elke plant heb ik uit de hoofdtop weer een suikerblaadje weggeknipt om onder de microscoop te leggen.

Morning Glory heeft hier en daar al wat witte trichomen. Maar voor het grootste deel zijn ze nog transparant. De amber/bruine kleur op de foto, is helaas slechts weerkaatsing van het licht van een lamp in de kamer. De Critical Orange Punch lijkt gelijk op te gaan met de Morning Glory. Hier en daar een wit bolletje. Hier moest ik ook wat spelen met het licht om de hoeveelheid trichomen goed zichtbaar te krijgen. Het zijn namelijk net kleine diamantjes, die het licht op eigen wijze reflecteren.

De AK Choco Kush heeft bijna geen trichomen op de bovenzijde van het blad. Aan de onderzijde zit het echter helemaal vol. Dit komt doordat het blad is opgekruld ter bescherming tegen de hitte. Hierdoor heeft de plant er meer op de onderzijde gemaakt. Hier schijnt immers nu het licht op. De White Choco Haze heeft ook hier en daar al wat witte trichomen. Deze wietplant is duidelijk een inhaalslag aan het maken.

De metingen van week #10

Het klimaat in de CNNBS G-Kit XL is met opzet niet meer zo vriendelijk voor de planten. Om stress uit te oefenen op de planten laat ik het steeds droger worden in de kweekkast. Nu we richting het einde van de kweekronde gaan, zullen de planten hierdoor extra hars (trichomen) aanmaken. De trichomen beschermen de planten namelijk voor uitdroging; door de luchtvochtigheid laag te houden stimuleer ik de productie.

De gemiddelde temperatuur was 28,80 graden Celsius en dit is deels het gevolg van minder vocht in de lucht. De gemiddelde luchtvochtigheid is met 52.74 procent dalende.

De bewatering van de planten loopt op rolletjes. Op de AK Choco Kush na dan. De wietplanten bij de schuifdeuren geef ik 500 milliliter per dag per plant (1 liter per twee dagen). De dames bij de achterwand krijgen 750 milliliter per dag per plant (1,5 liter per twee dagen).

Time lapse weekoverzicht

Ik sluit mijn verhaal over de dames natuurlijk weer af met het time lapse weekoverzicht. Een (k)weekvideo dus, en deze week staat de White Choco Haze in het vizier van de camera. De video heeft weer de normale lengte, dus geniet ervan 😉

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: nieuwe spullen voor het drogen van de wiet, de maten van de toppen …en hopelijk nog géén voortijdige oogst van de AK Choco Kush.

Willie Wietman

(advertenties)