(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel Leafly – een van de grootste Amerikaanse websites over cannabis – de strain aanprijst met de maximale score voor ‘happy’ als effect, zullen ze niet echt blij zijn met hun nieuwe hybride soort Mr. Tusk. Niemand minder dan Mr. T – bekend van The A- Team – heeft ze namelijk aangeklaagd omdat ze inbreuk zouden maken op het portretrecht van de acteur!

 

Droge mond van MRT

Als je iets wilt weten over een bepaalde wietsoort kan je niet alleen op CNNBS terecht, maar ook op de site van Leafly. Een groot Amerikaanse bedrijf dat onlangs reclame ging maken voor een nieuwe hybride strain: Mr. Tusk. De soort wordt als volgt aangeprezen:

Het enige minpuntje dat Leafly erover meldt is dat je er een droge mond van krijgt. Maar sinds afgelopen week zullen ze er nog eentje aan kunnen toevoegen: een rechtszaak met Mr. T.

Acteur Laurence Tureaud (67), beter bekend wellicht als B.A. Baracus in The A-Team, is namelijk niet happy met het icoontje en de afkorting MRT die Leafly gebruikt, ook in reclames voor de soort.

En we weten hoe dat dan gaat in de VS, dan wordt er een rechter bijgehaald!

Inbreuk op rechten

Mr. T (de mens) vindt dat Mr. Tusk (de strain) inbreuk maakt op zijn (portret)rechten en daarom wil ie dat Leafly ermee ophoudt. De acteur, die ook in de derde Rocky-boksfilm speelde, vindt namelijk dat hij in de hele wereld de enige is die aanspraak kan maken op het gebruik van de lettercombinatie MRT, of daar nu wel of niet nog een puntje staat na de eerste letter dondert niet. Vindt Mr. T dan hè.

Een beetje vergezocht als je het ons vraagt, maar wellicht dat de carrière van Mr. T enigszins in het slop zit en hij de gratis publiciteit die dit akkefietje oplevert – zelfs fokking RTL Boulevard pikte het nieuws op – goed kan gebruiken.

Boze brief (helpt niet)

Bij Leafly zelf vinden we niet één woord over de juridische affaire. De strain MRT (mr. Tusk) staat ook nog gewoon op de site. Ze nemen de acteur wellicht ook niet helemaal serieus, want naar verluidt stuurde die in februari al een boze brief naar de wietwebsite waarin hij eiste dat ze de naam zouden veranderen. De woordkeuze van de acteur? ‘Offending activity’, hahaha.

Nou ja, met die beledigende activiteiten houdt Leafly niet zomaar uit zichzelf op en dus moet de rechter in Californië eraan te pas komen. Want Mr. T, de schijnheilige boon, is bang dat consumenten nu denken dat hij ‘betrokken is bij de verkoop van een wietsoort’.

Toestanden

‘Er is een directe connectie tussen het gebruik van “Mr. T” en het commerciële doel van adverteren met een cannabissoort zoals dat gebeurt op de Leafly website’, zo staat in de officiële aanklacht. Opvallend is wel dat Mr. T géén geld eist van Leafly, dat valt dus weer reuze mee van hem.

Wel wil hij zijn advocatenkosten vergoed krijgen en natuurlijk een bevel van de rechter dat Leafly stopt met het gebruiken van ‘his name and likeness’, zodat ‘dit soort toestanden niet nog eens gebeuren’…

[foto Mr. T: Everett Collection/Shutterstock]
(advertenties)