(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zijn niet alleen de Mexicanen die creatief zijn in het edele vak der smokkelaars. In India kunnen ze er namelijk ook wat van! Neem deze gasten die bijna tweehonderd kilo wiet vervoerden in een… ambulance!

 

Fruit en dieren

Fruit en groenten zijn de bekende producten om wiet of hasj in mee te smokkelen. Coke tussen de bananen, wiet tussen de rode pepers… je kan het zo gek niet bedenken – geverfde nepwatermeloenen bijvoorbeeld! – of het is wel eens uitgeprobeerd door deze of gene linkmiegel.

De echte durfallen zetten levende dieren in, waarbij we denken aan een muis – in de gevangenis nog wel – of een duif. En helemaal morbide was de Columbiaan waarover we vorige week nog berichtte: hij vervoerde een paar honderd kilo wiet in twee doodskisten!

Ganja smokkelen

De overeenkomst tussen de voorbeelden van hierboven is dat ze zich zonder uitzondering afspeelden in Midden- en Zuid-Amerika, erkend terrein voor narco’s nietwaar? Maar ook aan de andere kant van de aardbol doen ze hun best, zoals blijkt uit dit nieuwtje dat we oppikten van televisiezender NDTV in India. Het speelde zich dit weekend af in Noord Tripura, een deelstaat in het noordoosten van het immense land.

De politie op de grens van Tripura en Assam was getipt dat er de laatste dagen nogal wat illegale ganja – oftewel verboden wiet – werd gesmokkeld met een… ambulance.

197 kilo

De blauwhemden besloten om de hulp in te roepen van de Border Security Force en samen de onverlaten die misbruik maakten van de ziekenauto in de kraag te vatten.

Dat ging deels goed. De smokkelaars zelf zijn namelijk niet in de kladden gegrepen toen ze in de hinderlaag van de autoriteiten reden. Ze moesten op hun vlucht echter wel hun geliefde voertuig droppen, en wat nog belangrijker is: ook de illegale lading!

Hoofdofficier Krishnadhan Sarkar van het Kadamtala politiestation: “De pakketjes met gedroogde ganja zaten verborgen in allerlei holtes van het voertuig. Het gewicht van de in beslag genomen wiet bedraagt 197 kilogram.”

Zoekactie

Knarsetandend voegt de politieman eraan toe dat de chauffeur en de andere inzittenden “erin slaagden om te vluchten toen ze werden aangehouden”. Iets wat ons nogal lastig lijkt praktisch gezien, maar hé, we zitten hier in India.

Volgens de politie wordt er nog wel een ‘zoekoperatie’ naar de criminelen uitgevoerd, maar iwederom vertelt iets ons dat we daar niet al te veel van hoeven te verwachten…

(advertenties)