(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat de Columbianen een traditie hoog hebben te houden voor wat betreft het smokkelen van drugs is bekend, zeker als je de Netflix-serie Narcos hebt gezien. Maar zelfs in Columbia stond de politie toch wel ietwat vreemd te kijken, afgelopen dinsdag toen ze een flinke partij wiet ontdekten in twee doodskisten!

Dinsdag naderde een chauffeur met zijn Renault Megane met doodskisten een politie-checkpoint in het noorden van de provincie Santader, niet eens zo heel ver van het ooit zo beruchte Medellin. Deze knakker uit Cúcuta strandde echter op zijn smokkeltrip, omdat de agenten de kerel nerveus vonden overkomen en het toch zelfs in Columbia wel vreemd was dat iemand zo ver ging rijden met twee doodskisten.

En ze kregen gelijk met hun wantrouwen, want een snelle inspectie van de kisten leverde geen lijken op, maar liefst 514 pakjes wiet! In totaal goed voor 300 kilo, dus tel uit je winst. Nou ja, dat hebben de autoriteiten in Columbia al voor ons gedaan; volgens hen is de wiet goed voor ‘meer dan 150 miljoen pesos’ ofwel zo’n 40.000 euro…

(advertenties)