(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Normaal gesproken eet je in de kerk hoogstens een kale hostie, maar in de Amerikaanse staat Indiana ging het zondag allemaal net even anders. Een 74-jarige parochiaan – met de sowieso al wat verdachte naam Mr. Jones – dacht dat het wel een goed idee was om zijn mede-kerkganger te trakteren op wietkoekjes. Het pakte echter anders, zeg maar gerust duivels uit!

 

Sunday, bloody sunday

Over naar Indiana dus en wel naar de St John’s Apostle Catholic Church in Bloomington. Het was daar zondag zoals gebruikelijk een fijne mis, totdat de kerkgangers na de dienst zich tegoed deden aan de zelfgebakken koekjes die die aardige Mr. Jones voor hen had meegebracht.

Niet al te lang daarna beklaagden sommige katholieken zich over ‘vervelende effecten’. Ze vertelden tegen de aanwezige EHBO’ers – iets wat er in de VS in de kerk blijkbaar bijhoort – dat de koekjes ‘vreemd, zoutachtig’ smaakten.

Zes mensen naar Eerste Hulp

Algauw bleek het echter niet zout te zijn wat het geheime ingrediënt was, maar cannabisolie! Ook heilig in zekere zin natuurlijk, maar als je niet weet dat je edibles eet en dat ook niet gewend bent, kan het bijzonder vervelend uitpakken. Zes kerkgangers mochten daardoor hun zondag onvrijwillig verder doorbrengen op de Eerste Hulp van het lokale ziekenhuis.

Mr. Jones speelde in eerste instantie nog de vermoorde onschuld toen hij met zijn wietkoekjes werd geconfronteerd. Nee, hij had niets vreemds uitgevreten, aldus de krasse katholieke knar.

Het ‘geintje’ van Mr. Jones pakte faliekant verkeerd uit voor zijn mede-kerkgangers… [foto: ShutterstockProfessional/Shutterstock]

Huiszoeking bij Mr. Jones

De inmiddels uiteraard gewaarschuwde autoriteiten besloten tot een huiszoeking bij Mr. Jones. Daarbij vonden de agenten een oranje pillenflesje met daarin ‘capsules met een bruine, olieachtige substantie’. Je raadt het al, dat bleek na een test cannabisolie te zijn!

Er restte Mr. Jones toen niets anders meer dan zichzelf te melden op het politiebureau in Bloomington. Daar kreeg hij te horen dat ie zal worden aangeklaagd voor het ‘bezit van hasjolie en criminele roekeloosheid’. Bedenk daarbij ook dat wiet in Indiana nog steeds illegaal is.

CHECK OOK: Video > De basis van edibles uitgelegd

Bidden voor Mr. Jones

Bij de kerk ondertussen zitten ze met de wietkoekjes in hun maag zogezegd. Maar volgens goed katholiek gebruik keren ze hun andere wang toe.

Father Daniel Mahan van de St John’s kerk: Wij bidden voor iedereen die hierbij is betrokken. We bidden voor Mr. Jones. We blijven bidden voor hen die zondag ziek zijn geworden en we bidden voor gerechtigheid met genade.”

Holy shit, we horen het je zeggen…

[openingsfoto: Lifestyle discover/Shutterstock]
(advertentie)