(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste keer dat je een verslag van StealthyDutchGuy kon lezen, is ongeveer een maand geleden. In dat verslag oogstte hij drie van zijn vier autoflowers, zodat alleen zijn Super Lemon Haze nog over was. Deze heeft tijdens de vakantie van StealthyDutchGuy automatisch water gekregen. Eens kijken hoe dat is verlopen…

Nu mijn drie autoflowers goed en wel in weckpotten – en in mijn Dynavap 😉 – terecht zijn gekomen (zie mijn vorige verslag), pronkt in mijn tuin alleen nog een Super Lemon Haze. Dit wordt daarom een wat korter verslag, maar dat mag ook wel een keer.

Op 29 juli had de Super Lemon Haze nog maar een hoogte van 12 centimeter. Vlak voor mijn vakantie heb ik de plant getopt en had ze twee kleine hoofdtopjes. Ik had eigenlijk wat vaker willen toppen maar dit was vanwege de vakantie uiteraard niet mogelijk.

Blumat en bescherming

Ik was behoorlijk nieuwsgierig naar wat ik zou aantreffen bij thuiskomst. Ik had de nodige voorbereidingen getroffen voor we vertrokken. Zo heb ik de plant onder een perspex afdakje gezet, zodat de bewatering volledig via het Blumat Tropf druppelsysteem ging. Zo zou de aarde in ieder geval niet te nat kunnen worden na een paar dagen regen. Mocht het (in een bijzonder exotisch geval) gaan hagelen dan was ze ook goed beschermd.

Ook had ik de pot (inclusief afdakje) vastgebonden aan mijn moestuin bak. Achteraf bleek dit erg nuttig omdat het even hard heeft gewaaid. Toen de autoflowers nog op mijn balkon stonden is er eens een pot omgewaaid, dus ik weet dat dit mogelijk is.

Schril contrast

Bij thuiskomst bleek de Super Lemon Haze flink te zijn gegroeid; de hoogte is nu 47 centimeter. Als ik eerlijk ben vind ik dit niet de meest krachtig ogende, gezonde wietplant die ik heb gezien. De Northern Lights en de Dinamed die stonden zo gezegd echt te knallen en je zág ze bijna groeien. Ook het supersnelle herstel na LST verbaasde mij. De dunnere en veel flexibele takken en stam van de Super Lemon Haze staan in schril contrast met de stevige takken van de Northern Lights, Dinamed en ook de Hindu Kush.

Dat gezegd hebbende, misschien is dit ook een verschil tussen indica dominante planten en sativa’s? Of zou het te maken hebben met het weer, en de tijd van het jaar? Hmm….

Bio Grow en Bloom

Oh ja, ik ben bij terugkomst ook weer Biobizz Grow en Bloom gaan geven. Na een week zag ik resultaat, de bladeren gaan er groener uit zien. Dit keer geef ik telkens 1 milliliter per liter. Ik denk dat dat wel voldoende moet zijn.
Wat mij trouwens ook opvalt, is dat de onderste bladeren aan het vergelen zijn. Dat deden de bladeren van de autoflowers ook maar toen stonden ze al een tijd in de bloei. Ik denk niet dat dit kwaad kan, maar het viel me wel op.

Dat was het alweer voor deze keer. Ik ben erg benieuwd hoe de bloei zich gaat ontwikkelen. Tot de volgende keer en ik hoop op lekker nazomerweer voor alle (af)bloeiende toppen die jullie hebben staan! Groetjes,

StealthyDutchGuy

(advertenties)