(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl zijn papa Jeremy – de baas van de Labour Party – zich woedend maakt over de Brexit-plannen van premier Boris Johnson, begint Tommy Corbyn vrolijk een CBD- en hennepwinkel in Londen. Ook zet ie zich in voor de legalisering van cannabis. Big deal kan je denken, maar in Groot-Brittannië, waar de onwetendheid over hennep en cannabis nog groot is, is het dat dus wél.

 

Rollebollen

Oppositieleider Corbyn en zijn conservatieve rivaal Johnson gaan dezer dagen rollebollend over de straat, met de Brexit als een rode vlag die de woede van beide politieke stieren aanwakkert. Ondertussen is de zoon van de Labour-voorman met heel andere dingen druk, zoals het optuigen van een winkel en campagne voeren voor de legalisering van cannabis!

Voor alle duidelijkheid: wiet is nog steeds illegaal in de UK en medicinale cannabis werd pas vorig jaar toegestaan. Gelukkig is de 70-jarige Jeremy Corbyn – al 4 jaar de belangrijkste oppositieleider in het Britse parlement – wel uitgesproken vóór decriminalisering van recreatieve wiet. Hij vindt het maar niks dat met name jonge mensen worden opgezadeld met een strafblad voor het bezit van kleine hoeveelheden wiet.

De vooralsnog beroemdere Corbyn: Jeremy, tevens de oppositieleider in het Britse parlement… [foto: 1000 Words/Shutterstock]

The National Hemp Service

Zoon Tommy (26) zal hem beslist niet tegenspreken, want die opent samen met zijn partner Chloe Kerslake-Smith binnenkort een hennep- en CBD-winkel in Islington, een district in Groot-Londen. De naam van de shop is geweldig gevonden, want een ironische knipoog naar de National Health Service (NHS), de overheidsinstantie die altijd zo moeilijk doet over medicinale cannabis en CBD. En dus heet Tommy’s winkel aan de Stroud Green Road – opening in september – ‘The National Hemp Service‘, haha.

Tegenover het lokale krantje Islington Gazette zegt het ondernemerskoppel dat ze klanten willen onderwijzen over de economische, milieu- en gezondheidsvoordelen van hennep. Ook hopen ze steun te verwerven voor de hervorming van de cannabiswet. Nu staat wiet nog geclassificeerd als een Class B drug, de op 1 na zwaarste categorie in de Britse opiumwet.

Alleen maar mooie dingen

Cloe (24) van The National Hemp Service: “Wij zullen proberen om iedereen alle mooie dingen te laten zien die hennep kan doen. Omdat het duurzaam is en ongelooflijk goed voor aarde en klimaat, en het gedecriminaliseerd moet worden. Elk product dat we verkopen zal gemakt zijn van hennep, of dat nou hennepzaadolie is ofCBD-olie, CBD huidcrème, kleding, glijmiddel of gourmet marshmallows. Tot dusver hebben we nog niet gehoord dat iemand anders een all hemp shop heeft.”

Tommy en Chloe poseren trots voor het uithangbord van hun hennep/CBD-winkel in Londen…

Tommy Corbyn op zijn beurt denkt dat een bredere acceptatie van hennep in de UK uiteindelijk ervoor zorgt dat mensen het stigma rondom cannabis afbreken. “Ik denk dat cannabis al lange tijd wordt gedemoniseerd en hennep kan een mooi opstapje zijn om er meer over te leren – we willen niet dat mensen bang zijn voor de planten.”

De drive van Tommy Corbyn

Volgens Corbyn-junior weten de meeste mensen ook niets van hennep. “Het is geen normaal iets in dit land helaas. Wij gaan dat veranderen.” Het is duidelijk, de zoon heeft onmiskenbaar een zelfde soort drive als zijn politieke vader Jeremy. Vandaar dat Tommy zich ook inzet voor de legalisering, want dat is volgens hem “een antwoord op een hoop van onze gezondheid- en duurzaamheid-issues”.

Milieu, landbouw en economie, ze kunnen allemaal hun voordeel doen met hennep en cannabis volgens Tommy. Die het uiteindelijk toch niet kan laten om ook het B-woord te gebruiken:

“Especially in the Brexit environment when we are not going to be able to export much to the European Union, hemp is part of the solution”

Jawel, die komt er wel die kleine Corbyn!

(advertenties)