(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De originaliteitsprijs voor smokkelaars gaat naar een Mexicaans misaadkartel. Om hun verboden lading te camoufleren hadden ze een trailer vol watermeloenen over de Amerikaanse grens gereden, met een tractor. Alleen, het bleek toch iets anders…

U.S. Customs and Border Protection (CBP) hield afgelopen donderdag een ‘verdachte’ tractor met aanhanger aan op de Interstate 19, ten zuiden van de stad Tucson in de staat Arizona. Toen de grensagent vroeg wat de tractor vervoerde zei de bestuurder dat de trailer volgeladen was met watermeloenen. En inderdaad, dat bleek ook zo te zijn.

Althans, dat dacht iedereen in eerste instantie. Toch besloot men eens een röntgenapparaat over die meloenen te stralen en toen bleek dat het fruit in werkelijkheid bestond uit pakketten marihuana die waren overgeschilderd als watermeloenen!

Miljoenen dollars…

“Dit soort criminelen gebruikt een scala aan unieke methoden om hun narcotica te vermommen”, vertelt CBP-agent Bryan Flowers. “We hebben al gezien dat individuen valse compartimenten gebruiken in de zittingen en benzinetanks. En we hebben ook al eerder marihuana ontdekt in tractor trailers.” Zo werd er in april 2010 al een keer meer dan 4300 kilo wiet gevonden die was verstopt tussen een lading (echte) watermeloenen.

Toch was de Mexicaanse fruitboer dit keer al 30 kilometer diep in de VS, toen hij alsnog tegen de lamp liep bij een tweede checkpoint nabij Tuscon. De specialisten van de DEA (Drug Enforcement Administration) schtten de waarde van de wiet op ‘miljoenen dollars’. De Mexicaan die de tractor bestuurde wordt uiteraard vastgehouden. Jammer dus dat al dat creatieve schilderwerk uiteindelijk voor Jan met de korte achternaam is geweest…

(advertentie)