(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In huize Wietman is de medicijnkast voorlopig weer gevuld. Ondanks de toprot die Willie tijdens het oogsten ontdekte, is de opbrengst meer dan goed te noemen. Lang staat onze wietman daar echter niet bij stil, want de nieuwe bewoners van zijn kweekkasten staan alweer te trappelen… Kweekverslag + time lapse video van de volledige kweek, coming up!

Opruimen…

De kweekronde zit er weer op, en ondanks de toprot valt de oogst alleszins mee. De CNNBS G-Kit XL is schoongemaakt en ontsmet en heeft een weekje rust. Helaas ging dat voor mijzelf niet op. Bij het controleren van het droognet afgelopen zaterdag, bleken de toppen al droog te zijn. Werk aan de winkel dus voor deze Wietman!

Ik heb de wiet tijdens het drogen trouwens elke dag goed met een zaklantaarn bekeken, om er zeker van te zijn dat er geen toprot meer aanwezig was. Dat was gelukkig niet het geval, dus kon ik de toppen met een gerust hart inpakken, wegen en in weckpotten opruimen om te laten curen.

De CNNBS G-Kit XL is schoongemaakt, ontsmet en staat klaar voor een nieuwe kweekronde.

…inpakken…

Toen ik er vorige week tijdens het oogsten achterkwam dat een aantal toppen door botrytis waren aangetast, moest ik natuurlijk wel even slikken. Toch ben ik erg blij met het uiteindelijke oogstgewicht. Want na het verwijderen van alle rotte toppen, bleken de Morning Glory, Critical Orange Punch en de White Choco Haze bij elkaar toch 273 gram lekkere wiet te hebben opgeleverd. Dat is bijna een gram per Watt, en een hele mooie score, gezien de toprot.

Hierboven alle droge Morning Glory toppen; bij elkaar 135 gram heerlijke cannabis!

…en doorkweken!

Vorige week ben ik ook aan de slag gegaan met de Plagron Seedbox. Ik moet zeggen dat het wel werkt; na drie dagen stonden er al drie plantjes boven de grond. De kleine plantjes groeiden zó snel dat ze in vijf dagen al tegen het plafond van de Seedbox groeiden. Om de kleine plantjes toch wat meer ruimte te geven heb ik ze in een stekbox geplaatst met een LED kweeklamp erboven.

En nu vraag je je natuurlijk af, wat voor wietplantjes zijn het? Nou, ik zal de nieuwe dames even aan je voorstellen. Van vijf zaden zijn er vier opgekomen, te weten: Liberty Haze zaailingen van Barney’s Farm. Daarnaast heb ik nog één White Choco Autoflower van Amsterdam Genetics. Met de Liberty Haze ga ik in de CNNBS G-Kit XL aan de gang. De White Choco Autoflower wordt een bewoner van m’n kleine kweekkast, de standaard CNNBS G-Kit met verhogingsset.

 

Time lapse (k)weekoverzicht

Ik rond mijn verhaal over de dames zoals je inmiddels gewend bent, af met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo het totaaloverzicht. Ik heb alle time lapse video’s van de afgelopen kweekronde aan elkaar geplakt. Hierdoor is hij wat lang geworden maar de groei is daardoor wel goed te zien.

Geniet ervan, dan steek ik er één op 😉 Trouwens, daarover gesproken; ik heb van de week ook het ene topje van de mislukte AK Choco Kush geproefd. Die was helaas niet zo lekker…

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: het plan voor de komende kweekronde, en wat te doen met de lange dunne stengels van mijn zaailingen. Tot dan!

Willie Wietman

(advertenties)