(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Willie telt de dertiende week in de CNNBS G-Kit XL, en zijn dames hebben bezoek gehad van de kapper. Hun laatste rustplaats bevindt zich een paar meter verderop, in het ProDry Modulable droognet. Helaas ging de oogst niet zoals verwacht en gehoopt, en hadden de planten nog een bedroevende verassing in petto…

Het is dinsdagavond, net iets na tienen. Ik heb mijn ‘kweekkamer’ schoongemaakt en alles staat klaar om te knippen. De handschoenen gaan aan en ik ga van start met de toppen van de Morning Glory. Eén van de toppen had in het midden een bruine kleur. In eerste instantie maakte ik me daar niet zo’n zorgen om; ik ging ervan uit dat het om verbranding ging en dat de top wellicht iets te dicht bij de lamp was gegroeid.

De CNNBS G-Kit XL na drie nachten knippen.

Toprot!

Helaas bleek dat niet de reden van de bruine verkleuring. Tijdens het wegknippen van de bladeren zie ik tot mijn verbazing namelijk iets pluizigs in de top. Shit nee! Het is toprot! Dit had ik totaal niet verwacht omdat de lucht toch aardig droog was in de kweekkast. Na het schoonmaken (ontsmetten) van mijn gereedschap begon ik wat huiverig aan de volgende top…

Om het ergste maar meteen gehad te hebben ging ik maar meteen voor de dikste top, die met een diameter van 77.49 millimeter. Bij het doorknippen van de stam voel ik een beste massa. Doordat ik bij de vorige top schimmel aantrof, besloot ik om alle toppen dan maar volledig te ontleden. Na een uur kwam ik boven in de tak aan; tot mijn verdriet trof ik ook hier toprot.

Het was inmiddels midden in de nacht, rond een uur of twee als ik klaar ben met het schoonmaken van de materialen (wat muisstil moet gebeuren omdat de rest van het huis slaapt). Je zal begrijpen dat ik er even geen zin meer in had. Eén Morning Glory was geknipt, en van de tweede alleen de hoofdtop. Ik trek de deur achter me dicht en kruip teleurgesteld in bed.

Woensdagavond moest ik er weer aan geloven, het was wederom tijd om te gaan knippen. Doordat ik nu alles dubbelgoed naloop gaat het knipwerk erg langzaam. Gelukkig maar dat ik het het zorgvuldig controleer, want elke hoofdtop van de drie Morning Glory planten heeft toprot. Dit was natuurlijk erg jammer en vervelend maar het werk moet door.

Critical Orange Punch

Na de Morning Glory’s in kleine topjes geknipt te hebben, kom ik tot de conclusie dat een groot deel van het droognet al gevuld is. Buiten hoor ik de eerste vogels alweer fluiten als ik aan de Critical Orange Punch begin. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen, is het met deze plant wel goed gegaan?

Na een grondige inspectie lijken de linker en rechter arm met toppen van de Critical Orange Punch, gelukkig geen toprot te hebben. Maar omdat ik het toch niet helemaal vertrouw knip ik deze ook tot kleine toppen. Nu staat alleen de White Choco Haze nog in de kweekkast. Deze mag daar nog een dagje blijven staan.

De volgende morgen neem ik ook even een kijkje in de kleine kweek/droogkast. Na het nalopen van verschillende toppen geen schimmel kunnen vinden gelukkig. Het droognet is nu voor 80% gevuld en ik heb nog één plant te gaan vanavond.

Donderdagavond, de derde knipavond. Ik heb de blaren op mijn vingers staan van het knippen, maar met nog maar één plant te gaan moet het wel lukken. Ook de White Choco Haze had gelukkig geen toprot en rook superlekker. Omdat ik nu een gebrek aan ruimte heb in het droognet heb ik besloten om deze toppen groot te houden. Dan kan ik ze in hun geheel ophangen en nemen ze minder ruimte in. De CNNBS G-Kit XL is nu leeg en aan een goede schoonmaakbeurt toe.

De CNNBS G-Kit is leeg en aan een grondige schoonmaakbeurt toe.

Netje vol, nieuwe ronde

In de G-Kit met XL verhogingsset hangt het ProDry Modulable droognet ondanks de tegenslag toch lekker vol. Op de bovenste etage liggen de onaangetaste Morning Glory toppen. Eén etage lager ligt links de Critical Orange Punch en rechts nog wat van de Morning Glory. Daaronder ligt nog meer Morning Glory, en helemaal onderaan is het net gevuld met links de Critical Orange Punch en rechts de White Choco Haze. Op de bodem heb ik nog wat rest spul.

Natuurlijk ben ik ook al gestart met de volgende kweekronde. Omdat ik de laatste keer wat problemen had met het kiemen van de zaadjes, heb ik een Plagron Seedbox gekocht. Volgens de gebruiksaanwijzing heb ik de zaadjes erin gestopt en de vloeistof met water gemengd en toegevoegd. Dat was afgelopen woensdag en vandaag zie ik de eerste miniplantjes al weer opkomen. Welke het zijn hou ik nog even geheim tot volgende week 🙂

Time lapse (k)weekoverzicht

Ik rond mijn verhaal over de dames – zoals je inmiddels gewend bent – af met het time lapse weekoverzicht. In deze (k)weekvideo bekijken we hoe de CNNBS G-Kit XL langzaam steeds leger wordt. De één-na-laatste video van deze kweekronde, dus geniet ervan!

Volgende week in mijn kweekavontuur onder meer: is de geoogste wiet al droog? Was het topje AK Choco Kush nog te roken? En natuurlijk de nieuwe zaailingen, welke soort heb ik gekozen?

Willie Wietman

(advertenties)