(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Blueberry gaat al heel wat jaartjes mee, je kunt het gerust een klassieker noemen. Toch behoort deze indica dominante wietsoort nog altijd tot een van de sterkste strains. De soms paarsblauwe toppen lijken zo uit een THC bad te komen en hebben een heerlijke fruitige smaak. 

De indica dominante Blueberry werd ontwikkeld in de jaren ’70 en draagt ongeveer 80 procent indica-genen. In 1998 werd ze geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Ze is geen gemakkelijke maar wel een karakteristieke plant. Ervaren kwekers selecteren daarom vaak hun mooiste exemplaar als moederplant voor stekken. Blueberry heeft een karakteristieke smaak en geraffineerd effect waar liefhebbers voor blijven terugkomen.

Blueberry-genen

De gloriedagen van Blueberry waren rond de eeuwwisseling, toen de wietsoort twee jaar op rij een High Times Cannabis Cup in de wacht sleepte. Maar ook vandaar de dag kan de soort nog steeds de strijd aan met moderne Amerikaanse genetica. Zeker gezien het hoge THC percentage van rond de 19,5 procent.

Wat maar weinig cannabisliefhebbers weten, is dat de originele Blueberry van DJ Short, de basis heeft gelegd voor talloze wietsoorten die we vandaag de dag kennen. Het was een van de eerste stabiele commerciële strains, en is in de jaren na haar ontdekking als een ware wietfabriek gebruikt om mee te kruisen. Er zijn daardoor ontzettend veel wietsoorten met Blueberry-genen.

Kieskeurige plant

Om te kweken is Blueberry niet de gemakkelijkste plant; ze kan namelijk kieskeurig zijn over haar voeding. Begin daarom met een kleine dosis en voer die geleidelijk op. Weet je haar succesvol af te bloeien dan zijn de resultaten niet te versmaden. Connaisseurswiet in optima forma met een heerlijke fruitige smaak, en een gewild aroma van bessen en ander kleinfruit. Toppen kleuren aan het eind van haar 9 weken durende bloeifase vrij gemakkelijk paars, net als de bladeren overigens. Het maakt de oogstrijpe Blueberryplant een plaatje om te zien.

  • Soort: indica dominante (80%) hybride
  • Genotype: Blueberry (Afghaanse indica, Thaise sativa, Mexicaanse sativa)
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • THC: hoog
  • Bloeifase: 9 weken
  • Smaak: zoet, fruitig, bessen
  • Zadenbedrijf: Seeds Genetics
[Openingsfoto: CAPJAH, Shutterstock]
(advertenties)