(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jeroen kweekt altijd wel wat interessants; van dikke Critical toppen tot bananen tot heerlijke buitenwiet! Maar deze keer weet hij ons helemaal te verrassen. Uiteraard met dikke knuppeltoppen, maar er groeit dus ook een heuse familie paddenstoelen in zijn kweektent! Zeker even lezen dus dit kweekverslag, helemaal omdat er ook een fijn pretpakket te winnen valt!

De vier Thunderstruck (Sumo Seeds) planten zijn inmiddels in de zevende week van de zichtbare bloei aangekomen. Ze lopen op het eind van hun benen onder de 200 Watt aan G-Bars in de Bonanza kweekkast van G-Tools.

Herfsttijd

De herfst heeft zijn intrede gedaan, zowel in als buiten de kast. Dat het in de kast ook herfst is kun je zien aan de bladeren. Die beginnen te vergelen als de bloei tegen het einde loopt. De planten trekken dan de laatste beetjes (Mills) voeding uit de bladeren om er nog zoveel mogelijk trichomen uit te persen, in de hoop nog ergens mannelijk stuifmeel op te vangen. Dat laatste, daar steken we natuurlijk een stokje voor want ik ben allergisch voor mannelijk stuifmeel. En bevruchte dames vind ik ook alleen aantrekkelijk als ze van de menselijke soort zijn.

Met één of twee weken verwacht ik wel klaar te zijn om te knippen, en dan loopt deze ronde alweer op z’n eind. Maar zover zijn we nu nog niet.

Hardware problemen

Qua apparatuur loopt het ook niet helemaal zoals het moet. Zo wilde ik van de week mijn pH-meter kalibreren maar tijdens het proces met zakjes pH-ijkvloeistof van 4.01 en 7.01 kreeg ik steeds een error melding. Hierdoor lukte het kalibreren niet, maar was mijn Bluelab pH-pen dus ook niet meer betrouwbaar. Zeer vervelend want gokken is niet verstandig.

pH-pen reinigen

Na wat zoeken op Google heb ik mijn pH-pen een schoonmaakbeurt gegeven met alcohol, en daarna een dag in een glas gedemineraliseerd water laten staan. Uiteindelijk kon ik de pen gelukkig weer kalibreren want een nieuwe kopen is best een dure hobby. Buiten dat heb je een pH-meter echt nodig. Zonder de juiste pH-waarde kan een plant namelijk geen voeding opnemen …althans niet de juiste voeding in de juiste verhouding.

Spa blauw voor wietplanten

Gedurende de pH-pen-loze week heb ik uit nood Spa blauw gehaald bij de supermarkt en dat maar gegeven zonder verdere toevoegingen. Spa blauw heeft een pH-waarde van 6,0 en is dus prima geschikt als plantenwater.

De Thunderstruck dames hebben dus een week zonder voeding gezeten in eigenlijk een best belangrijke fase van de bloei. Nu de dames dus geen Mills PK hebben gehad zal ik dat wel gaan merken in de dikte van de toppen en het eindresultaat in grammen. Helaas! Je kunt niet altijd zes gooien zeggen we dan maar.

Dat de dames aan het vergelen zijn kan dus ook te maken hebben met het gebrek aan voeding de afgelopen week. Maar dat is meer een theorie dan wetenschap. Ik zal het uiteindelijk toch nooit zeker weten dus het blijft gokken. Verder zien de toppen en héérlijk uit en groeien prachtig dicht; het zijn een paar mooie knuppels geworden!

Verhogen

Weten jullie nog dat ik een hoogte verschil had tussen twee van de planten? Eén van de twee lagere planten heb ik toen op een verhoging gezet, terwijl ik de andere lage plant bij wijze van test heb ik laten staan. Dit om te te zien of het nu echt verschil maakt als de één iets dichter bij de lamp staat dan de ander. De uitkomst van de test kan ik alvast verklappen: optisch zie ik geen verschil.

Beide planten hebben dezelfde topvorming; verschil in aantal trichomen zie ik ook niet, en qua dikte van de hoofdtop kan ik ook niks schokkends ontdekken.
Nu komen de dames qua licht ook niks te kort want de 200 Watt LED Bars van G-tools, geven een enorme bak licht met een perfecte verdeling van de bars op het frame. Zo hangt er boven elke 15 centimeter kweekoppervlak een bar van 50 Watt aan full spectrum kweeklicht.

Paddestoelen!

En dan de verrassing van de week. Toen ik laatst mijn kast opende om de dames van een slokje drinken te voorzien, werd ik vriendelijk aangekeken door een aantal …paddestoelen! Deze hadden mijn potten als nieuwe territorium verkozen. In elke pot stonden er wel een paar en zag ik ook al wat nieuwe kopjes de aarde uit komen. Ik stond perplex!

Nog nooit heb ik indoor paddestoelen in mijn plantenpotten gehad, buiten kom ik ze daarentegen regelmatig tegen. Helaas waren ze de volgende dag alweer dood maar bij de volgende waterbeurt stonden er weer nieuwe en tot nu toe blijft dit zich herhalen. Een dag na elke waterbeurt staan er weer nieuwe. Voor iedereens gemoedsrust kan ik mededelen dat het geen kaalkopjes zijn, en dat ik dus niet onnodig geestverruimende middelen heb verprutst 😉

Win met Mills!

Voordat ik dit verslag tot een einde breng heb ik tot slot nog een hele leuke mededeling. Ik mag namens Mills Nutrients namelijk een pretpakket weggeven aan een gelukkige winnaar die de volgende vraag correct weet te beantwoorden. Komt ie:

Wat is het hoofdbestanddeel in Mills Vitalize?

 

Het te winnen pretpakket:

  • Mills Starter Pack (Mills plantenvoeding voor één ronde)
  • Mills hoodie
  • 2 Mills T-shirts
  • 2 Mills Caps (3D)
  • 2 Mills Beanies
  • 2 Mills aanstekers
  • 2 Mills notitieblokken
  • 2 Mills pennen en stickers

Weet jij het antwoord op de vraag, en wil je dit pakket toegestuurd krijgen? Stuur het antwoord dan vóór 1 november naar redactie@rollingstoned.nl. Uit alle goede antwoorden trek ik een winnaar. Veel geluk allemaal en tot de volgende.

Hou ze groen en de groeten van Jeroen 😉

(advertenties)