(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is leuk kweken in Canada, als je net als Chris een medische verklaring hebt. Oogstte hij twee weken geleden nog bijna 3K aan droge toppen, kunnen zijn planten over twee weken alweer op 12/12! Kortom, een kakelvers hydro-kweekverslag uit het legale cannabisparadijs Canada.

Hallo en leuk dat jullie weer meelezen.  In mijn laatste kweekverslag heb je kunnen zien hoe ik mijn planten oogstte en nieuwe wietzaden liet ontkiemen. Daarover straks meer maar eerst even terug naar de oogst. Ik heb alles gewogen en uiteindelijk 2940 gram schoon aan de haak gekweekt. Omgerekend is dat dus 147 gram aan mooie toppen per plant, oftewel 1,05 gram per Watt aan kweeklicht.

Ik ben best tevreden met die oogst. Alle toppen zijn inmiddels geknipt en liggen in glazen potten voor de cure. Het knipafval, oftewel alle suikerblaadjes en kleine fluffy topjes heb ik bewaard. Hiervan zal ik binnenkort wietolie maken, maar nu eerst de kweekupdate.

Shiskaberry, Strawberry Lemonade & Pineapple Express Auto

In totaal staan er deze ronde acht Shiskaberry, negen Strawberry Lemonade en vijf Pineapple Express Auto planten in mijn kweekruimte. Uiteraard groeien ze ook deze ronde weer op hydro (RDWC). Deze week is alweer de zesde week. De EC-waarde zit op 0,6 tot 0,8 met een pH-waarde van 5,8 tot 6,0 en de watertemperatuur ligt rond de 19 tot 20 graden.

De Shiskaberry & Strawberry Lemonade dames zijn nu in week zes, vanuit zaad. Ze hebben een behoorlijke klap gekregen van het overpotten vanuit de bubbler, waardoor er veel wortels zijn afgebroken. Het duurde even voordat de planten waren hersteld, maar nu zit de groei er lekker in. Nog twee weken voordat de lichtschakelaar op 12/12 gaat, en de bloei kan beginnen.

LED kweken

Dit was trouwens mijn eerste kweek met LED verlichting. In de ruimte hangen vier lampen met elk een verbruik van 650-700 Watt. Omdat mijn kweekruimte in de kelder is gebouwd en omdat er met led gekweekt wordt, heb ik weinig temperatuurproblemen gehad.

Waar ik wel problemen mee heb gehad is de kwaliteit van de lampen. Eén van de grote COB-chips is stuk en de twee leds die voor het blauwe en het rode licht moeten zorgen zijn ook stuk gegaan. Daarnaast is een van de schakelaars waarmee je van groei naar bloei schakelt, kapot. Dat was jammer en ook de customer service bij Ecospeed, het Chinese bedrijf waar ik ze had aangeschaft, was bedroevend.

Dat was hem weer voor deze keer. Mijn volgende kweekverslag is pas over vier weken, want ik ga op vakantie naar Nederland! Tot de volgende!

Chris

(advertenties)