(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste keer dat je hier van Meddoc Green hoorde, kweekte hij een dikke 1,8 gram per Watt. In dit kweekverslag (compleet van zaad tot oogst) haalt hij dat niet maar kweekt hij zijn wietplanten vanaf ontkiemen direct op 12/12. En om dan met slechts vijf planten toch dik boven de gram per Watt te oogsten is een hele prestatie, wat zeg jij d’r van?

Ik heb een tijd niet meer geschreven maar zeker niet stil gezeten. Ik heb er namelijk een mooie organische kweek opzitten die mijn medicijnvoorraad snel op peil heeft gebracht. Het was een bijzondere kweekronde die ik graag wil delen, omdat ik de zaailingen direct na het kiemen op het 12/12 lichtschema heb gezet. Ik steek er lekker een op tijdens het schrijven, wat smaakt dat toch lekker na al dat harde werken!

Het plan

Het plan was om mijn planten eens direct op 12/12 te zetten na het ontkiemen. Normaal gesproken laten de meeste kwekers hun wietplanten eerst een aantal weken groeien onder een lichtschema van 18 uur licht en 6 uur donker. Door ze direct vanaf het begin op 12/12 te zetten, verkort je de groeiperiode en kun je dus eerder oogsten. Daarnaast wilde ik er een organische kweekronde van maken, waarbij alle voeding uit de aarde komt, en ik de dames alleen water geef.

Hieronder vind je de specificaties van deze kweekronde, voor als je het me eens na zou willen doen.

Substraat:
100 liter Plagron Royalmix (rijk bemeste aarde). Daar mengde ik 5 liter Bat Guano (vleermuizen mest), 5 liter Mega Worm (wormenmest), en nog eens 5 liter Supermix (vaste plantenvoeding) doorheen. Dit mengsel heb ik evenredig verdeeld over 5 Airpots met een inhoud van 22 liter per stuk.

Om dit alles lekker af te toppen heb ik een mix van houtas en koffieprut gebruikt. Mijn kraanwater heeft een pH-waarde van 8, en de koffie werkt als het goed is als pH-regulator. Het mengsel bevat genoeg NPK’s (stikstof, fosfor en kalium) en micro-elementen voor de hele ronde.

Verlichting:
De vijf wietplanten worden verlicht door de Spectrolight Blast 400 LED kweeklamp. In het verleden heb ik goede resultaten behaald met de Starter 100. Het is een mooie uitdaging om te kijken of ik de 1.8 gram per Watt kan evenaren. Het zou geen gemakkelijke klus worden met het warme weer op komst.

Zaadjes:
Alien Gorilla van Original Seeds Store
Strawberry Cream van Sumo Seeds
Strawberry Lemonade van Barneys Farm
Rocket Banana van Zambeza Seeds
Big Bazooka van Anesia Seeds

Fool proof kweken

Het mooie aan deze opstelling vind ik zelf, is dat het helemaal biologisch is. Dit zorgt er voor dat je een heel schoon eindproduct hebt, zonder dat je hoeft te spoelen. Daarnaast heb ik eigenlijk de hele sessie alleen maar kraanwater gegeven. Dit is dus echt een aanrader ook voor de beginnende kweker want er kan eigenlijk niet zo veel fout gaan.

De zaadjes heb ik apart in water laten kiemen, zodat ik ze uit elkaar kon houden. Na 18 uur hadden ze een klein wortelpuntje, en konden ze geplant worden. Uiteraard met de juiste naamkaartjes erbij. In eerste instantie heb ik de lamp op 120 cm afstand gehangen. In het begin hebben wietplantjes niet zoveel licht nodig. De bladeren ontwikkelden zich goed en de planten hadden al snel gezonde en dikke stammen.

Iedereen heeft denk ik wel de twee hittegolven meegekregen deze zomer. Ik kwam daar helaas ook niet onderuit, dus ik zag hier en daar wel wat bladpuntjes met de krul naar beneden, dubbelgevouwen als taco’s en bladpunten omhoog. Het enige wat ik daartegen heb gedaan is genoeg water geven en gelukkig… na verloop van tijd kwam alles weer goed.

Low Stress Training

Om de plant zo efficient mogelijk te laten groeien, heb ik de LST-techniek (low stress training, red.) toegepast. Dat houd eigenlijk in dat je de stammen gaat buigen om ze uiteindelijk sterker te maken, en in de gewenste richting laat groeien. Naast het buigen heb ik ijzerdraad met een groene coating gebruikt als hulpmiddel om de takken in de juiste positie te houden.

Toen de dames 21 dagen oud waren heb ik de lamp op 30 a 40 centimeter afstand gehangen. Dit zorgt voor een sterkere lichtintensiteit. Ik was blij om te zien dat de temperatuur, zelfs op de warmste zomerdagen maximaal rond de 32 graden was. Dit was gewoon prima onder de tijdelijke omstandigheden en de toppen begonnen zich steeds beter te ontwikkelen.

1,25 gram per Watt

Na 80 dagen was duidelijk te zien dat de toppen volledig ontwikkeld waren. De verhouding van de trichomen was 70% melk en 30% amber kleur. Ik ben dus lekker begonnen met de blaadjes te verwijderen waar ook trichomen op zaten. Deze kleine blaadjes steken uit de toppen en worden ook wel suikerblaadjes genoemd.

Nadat alle dames een bezoek aan de kapper hadden gebracht, heb ik ze ondersteboven opgehangen met de ventilator er indirect op gericht, zodat ze langzaam konden indrogen. Een week later heb ik ze allemaal in een aparte schoenendoos gelegd om ze extra in te laten drogen en hard te laten worden.

Van het resultaat werd ik erg blij! De toppen waren hard en hadden stuk voor stuk een heerlijke geur. In totaal kwam ik uit rond de 500 gram. Zeker gezien de omstandigheden en het alleen water geven in combinatie met de biologische voedingstoffen ben ik hartstikke tevreden hiermee! Ik kan iedereen die een lekker en biologisch product wil kweken, deze manier van telen aanraden.

…m’n joint is op, dus een mooi moment om af te ronden. De groene groeten van Meddoc Green, stay lifted and medicated! 

PS Ik heb van het hele process ook filmpjes gemaakt en op YouTube gedeeld. Als je interesse hebt kan dit ook interessant zijn om eens te bekijken.

(advertenties)