(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij de Nederlands-Canadese Chris is het feest. Oogstfeest welteverstaan want alle wiet – en dat is een hoop kunnen we je zeggen – zit netjes geknipt en wel in glazen weckpotten om te rijpen. Hoe dat zo gekomen is vertelt Chris je zelf in een jaloersmakend oogstverslag!

Welkom terug bij een verse hydro-update vanuit Canada. Het was me het weekje wel zeg! Twee weken geleden waren mijn planten klaar om geoogst te worden, en inmiddels zijn alle dames geknipt. Het was een behoorlijke klus waar ik vijf dagen mee bezig ben geweest. Ik ben blij dat het eindelijk klaar is.

Ik heb alle planten nat geknipt, dus niet eerst gedroogd. Maar waarom nat? Nou, omdat je daarbij minder trichomen verliest, maar bovenal omdat het super voelt om je oogst gewoon lekker klaar te hebben. Dan kun je het afsluiten …én verder kweken 🙂

Harvest time!

De Honey Creams zijn als eerst omgegaan afgelopen zondag. Ik zag helaas ook wat rot in de hoofdtoppen maar gelukkig viel de schade mee. Wat een heerlijke compacte toppen zijn het. En groot ook en weinig fluffy topjes. Ik heb al het een en ander gerookt, en kan met zekerheid zeggen dat dit een heerlijk rokertje gaat worde, als de boel eenmaal gecured is.

Na de Honey Cream was de Skunk XL aan de beurt. Superharde toppen ook hier, en heerlijk geurend. Deze buds zijn zo hard als knikkers en zo plakkerig als een bumpersticker!
Over de Flower Power ben ik ook super exited! De geur van deze is extreem zoet, fruitig en doet me een beetje denken aan aardbeien en bloemen. Dit is een 88% sativa dominante strain met een prachtige opbrengst, en een heerlijk aroma!

Van de CBD Kush had ik twee planten staan die beiden echte monsters zijn geworden. De toppen zijn wat luchtig qua structuur maar wel erg groot!

Drogen en Curen

Voor mij is het belangrijkst dat wiet een goede smaak en geur heeft. Elke wiet kan lekker ruiken tijdens het oogsten maar het is de kunst om de wiet goed te drogen en te curen. Curen is belangrijk om een goede smaak en kwaliteit te garanderen, en luchtvochtigheid is daarbij zeer belangrijk! Te droge wiet smaakt niet lekker meer en kriebelt in je keel. In te droge wiet zijn veel van de aroma’s en terpenen verloren gegaan. Dit is een van de redenen dat veel mensen de wiet in de dispensary hier in Canada niet lekker vinden.

Over naar mijn Drogerij; op dit moment liggen de toppen te drogen in droognetten. Elk net heeft 8 lagen en er gaat ongeveer 600 gram (nat) op een laag. Super-efficient en het neemt weinig ruimte in beslag. Het drogen duurt tien tot veertien dagen bij een luchtvochtigheid van 55 tot 62%. Ik heb geen ventilator in de ruimte maar zuig de lucht zachtjes af.
Hierna gaat alles in luchtdichte glazen potten van twee liter, waarin de toppen minimaal zes weken zullen rijpen.

Nieuw leven

Ik gaf het al een beetje weg toen ik vertelde dat ik blij was dat de oogst verwerkt was, maar een lege kweekruimte vind ik maar niks. Zodoende was ik alvast begonnen met de voorbereidingen voor de volgende ronde.

This time we’re doing een kweek met wietzaden van Barneys Farm. Ik heb Shiskaberry, Strawberry Lemonade en Auto Pineapple Express. Ze zullen een week of 3, 4 in de groei blijven voordat ik ze onder een 12/12 lichtschema zet, om de bloeifase op te wekken. Hopelijk gaan we ook deze ronde weer flink los!

In het volgende verslag zal ik het hebben over LED kweekverlichting en maak ik het eindgewicht bekend, dus stay tuned!

Chris

(advertentie)