(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als er één hobbykweker is die weet hoe die in een kleine kweekkast dikke toppen produceert, dan is het Jeroen wel. Zijn huidige vier Thunderstruck planten zijn daarop geen uitzondering; nu deze dames na een maand op 12/12 in bloei staan, is het tijd voor Jeroen om uit te leggen hoe hij daar volvette cola’s van maakt.

High allemaal, en welkom bij alweer het derde kweekverslag van de Thunderstruck in mijn G-Tools kweekkast, een CNNBS G-Kit met verhogingsset en 200 Watt aan G-Bars LED verlichting. De vier wietplanten staan inmiddels een maandje op 12/12, en staan sinds twee weken in bloei. Thunderstruck is een indica dominante wietsoort van Sumo Seeds, en een kruising tussen Thunderberry en Old Afghani.

Er is veel gebeurd sinds mijn laatste kweekverslag van deze ronde, en de dames zijn behoorlijk veranderd.
Door het wisselvallige weer heb ik geen constante temperatuur gehad in mijn kweekkast, een CNNBS G-Kit met verhogingsset. Hierdoor hebben de Thunderstruck dames nu verschillende hoogtes, en dat is natuurlijk niet gewenst.

De twee kortere planten staan nu behoorlijk lager onder de G-Bars LED, en om dit op te lossen heb ik een verhoging van hout geknutseld en die onder de potten gezet. Op deze manier is het hoogte verschil weer minimaal en vangen de kortere dames ook voldoende licht op.

Volle cola’s

Door de hogere temperatuur zijn twee van mijn planten gaan strekken. Aan de internodes te zien en de topvorming in de oksels, ben ik er zeker van dat de lange toppen volledig dicht gaan groeien en kan ik dus mooie lange volle cola’s van toppen verwachten. Zoals je aan de bladkleur kunt zien komen de dames qua voeding verder niets te kort. De volle donkergroene kleur wil zeggen dat ze goed doorvoed zijn; dit komt mede door de Mills Vitalize in combinatie met de Vitabrix.

Dieven

Vorige week heb ik de dames aan een knipbeurt onderworpen. Schrik niet want ik heb aan de bovenzijde uiteraard niks weggeknipt maar wel aan de onderkant. Dat wil zeggen dat ik de bladeren en takken die onder het bereik van het licht groeien en tevens beginnende topjes in de oksels van zijtakken, verwijderd heb.
Met deze techniek zorg je ervoor dat de meeste energie naar de hoofdtoppen gaat, en niet naar de lager groeiende topjes. Deze krijgen immers toch niet genoeg licht om af te bloeien zoals we het graag zien.

Ook zorgt het dieven/defoliation/ontbladeren op deze manier ervoor dat er een betere luchtstroom van onderaf ontstaat, en hierdoor de kans op toprot en of stilstaande luchtpockets (ruimtes waar de lucht niet in beweging is, red.) wordt verkleind. Daarnaast wordt het makkelijker om de planten met de gieter water te geven omdat er simpelweg meer ruimte is aan de onderkant.

Bloemvorming

Met de eerste toppen aan de wietplanten is het aftellen begonnen, en zou ik over een kleine 8 weken kunnen oogsten. Dat er nu toppen groeien betekent ook dat er 1 milliliter per liter water Mills C4 toegevoegd mag worden, wat de bloemvorming bevordert.

Zo gaat er om de voedingsbeurt een heel scala aan voeding in een liter. Te weten Mills A&B, C4, Vitalize en één keer per week een milliliter cal/mag bij een pH-waarde van rond de 6,0.  De pH-waarde mag trouwens best een beetje schommelen en hoeft niet altijd strak 6,0 te zijn. Naarmate de bloei vordert is het verstandig om de pH-waarde wat te verlagen naar 5,5 zodat de Mills PK aan het einde van de bloei beter opgenomen kan worden.

Hier ga ik het voor nu even bij laten. Met een week of drie ben ik weer terug met een nieuw verslag en als het goed is mooie dikke toppen. Hou ze groen en de groeten van…

Jeroen 😉

(advertentie)