(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Man, wat is die Hollander in Canada lekker met wiet kweken bezig zeg! We hebben het natuurlijk over Chris en zijn 21 Honey Cream wietplanten in DWC-hydrosysteem. Vier weken geleden stonden deze dames nog volop aan te zwellen maar zijn nu zo goed als klaar voor de oogst. 

De tijd vliegt! Mijn binnenkweek telt bijvoorbeeld alweer de tiende week van de bloeifase. Op het moment bekijk ik de trichomen daarom om de paar dagen onder de microscoop. Een microscoop is eigenlijk een must have bij het bepalen van het oogstmoment, en al verkrijgbaar voor 2, 3 tientjes.

Een week geleden waren de toppen nog lekker aan het aandikken, en waren de trichomen nog helder van kleur. Deze week begint er echter wat kleur te verschijnen zoals je ziet in onderstaande close-up. Ook beginnen de bladeren erg te verkleuren en te verdorren. Dat betekent dat de plant bijna klaar is.

Smakelijk

Omdat de planten bijna klaar zijn neemt ook de behoefte aan voeding af. Hierdoor heb ik ook wat verkleuring aan het blad opgelopen. De EC-waarde zit op de max van 1,6. Vanaf vandaag wordt er afgevuld met kraanwater en kan het spoelen langzaamaan beginnen. De pH-waarde zit op 5,6 vandaag, en de toppen zien er al zeer smakelijk uit!

De Honey Cream heeft de grootste toppen; het zijn grote gezonde planten met veel grote toppen. Het is de eerste keer dat ik deze strain kweek. Wat me opviel is dat de Honey Cream gek is op wat extra calcium ten opzichte van andere soorten. Aan de andere kant is het bekend dat wietplanten sowieso meer calcium verbruiken als ze onder LED-kweeklicht groeien. De soort is snel bloeiend volgens de verpakking, maar al heb ik daar niks van gemerkt is deze zeker wel de moeite waard om nog eens te gaan kweken in de toekomst.

Shiskaberry & Strawberry Lemonade

Omdat de huidige ronde op zijn einde loopt, en een lege kweekruimte natuurlijk zonde is, heb ik drie weken geleden nieuwe zaden ontkiemd. Dit keer heb ik gekozen om Shiskaberry & Strawberry Lemonade te gaan groeien, genetics van Barneys Farm!

Twee plantjes zagen er wat minder happy uit. Deze heb ik eruit gehaald en nieuw zaad voor ontkiemd. De zaden ontkiemden wel allemaal supersnel met een slagingspercentage van 100%. Dit is hoe ze ontkiemden, en er drie weken na het zaaien bij staan.

Buitenkweek

Dan schakelen we nu over naar het buiten kweken. Tja, dat valt nog wat tegen eerlijk gezegd. De grote Auto White Widow is geoogst maar helaas zag ik vlak voor de oogst dat er bladluis op de planten zat. De Blueberries zijn ook aangetast door bladluis. De andere Auto White Widow heeft toppen maar plakt nauwelijks.

Ach, we zullen wel zien. Het is niet zo dat ik mijn outdoor oogst nodig heb. Ik was van plan om deze wiet in edibles te gaan verwerken.

Tot de volgende over twee weken. Dan zijn we begonnen met oogsten, dus kijk ernaar uit!

(advertenties)