(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Nederlandse Canadees Chris kweekt in de provincie Alberta – met vergunning – 25 wietplanten. Zowel binnen als buiten, en vooral dat laatste gaat als een speer. Niet gek als je weet dat onze landgenoot woont op de plek met de meeste zonuren van zijn nieuwe vaderland! 

 

Wiet groeit als een tiet

Hoi, leuk dat je weer meeleest over mijn kweekavonturen in Canada. Het is heerlijk weer op de prairie in Alberta, met 30 graden en volop zon! Met de regen van afgelopen weekend groeit alles hier als een tiet.

Dat geldt uiteraard ook voor de buitenwiet en daar staat de White Widow auto dan ook lekker af te rijpen. Ik wil haar nog 1 en misschien 2 weken laten staan, ik check haar trichomen wekelijk onder de microscoop om te zien hoe ver ze is.

De andere gefimmede White Widow bloeit ook lekker door, maar neemt wat langer de tijd. Deze plant heeft sneeuw en min -9 graden doorgemaakt afgelopen voorjaar,  ze staat in een wat kleinere pot en heeft slechts 3 vingerige bladeren. Ik vind het maar een lelijke plant, maar haar toppen ruiken heerlijk fris een beetje naar citroen en mint.

Heerlijk geurende Blueberries

Dan de 2 Blueberry planten die ik wou gaan testen voor het Canadese Klimaat. Die 2 – welke helaas Autoflowers bleken te zijn – ruiken me toch lekker! Uiteindelijk ben ik er dan toch nog erg blij mee. De toppen die in de Blueberries groeien ruiken heerlijk zoet naar, je raad het al, Berries. Ik ben zeer verrast met hoe compact de toppen zich vormen en het aantal trichomen. Dit gaat sowieso een lekker rokertje worden.

Volgend jaar wil ik het buiten heel anders gaan aanpakken. Ik woon hier in een gebied met het hoogst aantal zonuren van Canada. Het zou jammer zijn om daar geen gebruik van te maken. Daarom heb ik een project bedacht voor volgend jaar. Vroeg beginnen in een greenhouse (kas) met verwarming, verduistering en verlichting… maar dat is voor volgend jaar over naar het binnen kweken.

Lastig voeden

Verschillende soorten wietplanten hebben verschillende behoeftes. Zo hebben de Flower Powers en Honey Creams voor de 2e keer een calciumtekort, terwijl de rest van de de planten nergens last van lijkt te hebben. Doordat ik kweek op een gesloten hydro (RDWC) systeem, krijgen alle planten hetzelfde voedingswater.

Afgelopen weekend eens even  aan het spelen geweest met de EC. Het randje opgezocht en een EC van 1.9 maar dat was te veel en dat zag ik terug op de puntjes van de bladeren… binnen 5 uur was de overvoeding zichtbaar! Nu probeer ik op een E.C van 1.6 tot 1.8 te blijven. Het lijkt er op dat dit de optimale EC is voor mijn planten in dit systeem.

Dit was hem weer voor deze keer. Vergeet niet te genieten van de zomer!

Groetjes uit Canada, Chris

(advertenties)