(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat hij zijn wiet legaal in Canada hydrokweekt, moge inmiddels bekend zijn. En dat dat zeer goede resultaten oplevert, wordt nu ook duidelijk. Chris’ wietplanten zijn de afgelopen weken tot monsters uitgegroeid, en aan hun bloeifase begonnen. Onder het genot van een heerlijke zak Green Crack praat hij je bij over de dames in zijn recirculerende hydrosysteem. 

Twee weken geleden sinds mijn laatste kweekverslag. Anderhalve week daarvoor veranderde ik het lichtschema zodat mijn wietplanten vanaf dat moment niet langer 18 maar slechts 12 uur licht per dag krijgen. Uiteraard om zo de bloeifase op te wekken, en ik kan jullie vertellen dat dat gelukt is. Inmiddels staan alle 21 dames prachtig in de bloei!

Het is dus ook bijna vier weken geleden sinds ik de klok op het 12/12 lichtschema heb gezet. Het duurde ongeveer één week voordat ik top vorming zag ontstaan, maar al na twee dagen op 12/12 zag ik bloeiharen verschijnen. De CBD Kush liep hiermee wat achter.

Monsters!

De planten in het scrognet zijn de Flower Power en Skunk XL. Onder het net vind je in totaal negen wietplanten; deze bevinden zich in de achterste helft van mijn kweekruimte. Deze dames werden zó groot, dat ik wel een scrognet moést installeren voor ze.

Het zijn monsters geworden, en daardoor bereikt niet al het licht de onderste toppen en bladeren. Om deze reden dief ik mijn planten wanneer ik kweek met de scrog-methode. Dieven houdt in dat je de onderste bladeren en onderste topjes verwijdert. Deze laag groeiende topjes krijgen in de regel weinig licht, en blijven achter bij de rest van de plant. Ze produceren luchtige, fluffy topjes van niet al te beste kwaliteit.

Voeding voor hydrokweken

Sinds vorige week ben ook Liquid Kool Bloom van General Hydroponics gaan toevoegen aan het voedingswater. Ik volg hierbij geen voedingsschema maar voed mijn wietplanten puur op gevoel. Toch raad ik iedereen ten zeerste af om zonder schema te voeden, en dan met name bij een hydrokweek zoals het (R)DWC systeem dat ik gebruik.
Je moet een voedingstekort namelijk razendsnel kunnen herkennen, en dat tekort aanvullen met de juiste voedingstoffen. Mocht je dit niet snel genoeg doen dan gaat het ten koste van de kwaliteit en de opbrengst.

Ik vul mijn RDWC-systeem aan met 200 tot 300 liter water per week. Dit zegt me dat mijn planten gemiddeld 1,7 liter water per dag drinken. In de afgelopen derde bloeiweek waren de omstandigheden in mijn kweekruimte als volgt:

  • EC: 1,7 – 1,8
  • PH 5.6-5.9
  • Temperatuur licht aan: 25 – 27 graden
  • Temperatuur licht uit: 19 – 22 graden
  • Luchtvochtigheid licht aan: 55 – 62%
  • Luchtvochtigheid licht uit: 69 – 71%

Blueberries in bloei?

Buiten gaat alles rustig zijn gangetje en staan de Blueberries zelfs al in bloei. Iets wat mijn ten zeerste verbaast, aangezien het nog maar kort geleden was sinds de langste dag van het jaar.

De Auto White Widows doen het ook goed en genieten volop van het zonnige weer. Alle buitenplanten staan trouwens in een home made mix van aarde, compost, oude kippenmest en een klein beetje perliet. Ik voed de buitenplanten verder niet bij.

Green Crack uit de Kas

Tot slot even wat lekkers om te laten zien. Ik hoop niet dat jullie er al te jaloers van worden. Van een vriend kreeg ik namelijk een zak met Green Crack. Heerlijke wiet, gekweekt in een kas met een automatisch verduisteringssysteem en een hout gestookte kachel. Het resultaat is een prachtig eindproduct. Ik laat het me goed smaken want Green Crack is toevallig ook nog een van mijn favoriete wietsoorten!

Ik wil iedereen in Nederland en daarbuiten graag een fijne zomer toewensen, en tot over twee weken!

Chris

(advertenties)