(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dit is het vierde en voorlaatste deel van Zengrowers kweek van de wietsoort HighCloudz van Green House Seeds. We zijn in de negende week van de bloeifase aangekomen dus de laatste fase van de wietplant. Kortom, de grande finale van HighCloudz, inclusief dikke, compacte toppen en het natte oogstgewicht. 

Week dertien

De bovenste toppen worden nog steeds dikker, maar langzamer dan vorige week. Ook op de lagere takken groeien veel kleinere topjes en die worden nu ook dikker en harder. De bloeitijd van deze soort ligt tussen de 9 en 10 weken, dus ze heeft nog minstens twee weken om volledig te rijpen. De bovenste toppen zien er mooi en frosty uit, en de geur is uitstekend!

De productie van trichomen op deze plant is meer dan ik ooit eerder heb gezien. Mijn microscoop is stuk en ik wacht op een nieuwe om de trichomen beter te kunnen inspecteren. We gaan de negende week van de bloei in, dus de plant zou binnen twee weken klaar moeten zijn.

Ik vind dit altijd een tof moment in de groeicyclus waarop de plant haar volle potentie bereikt. En wie houdt er nu niet van het schieten van mooie close-ups van glinsterende toppen?

Week veertien

De HighCloudz is bijna klaar voor de oogst ✌️ Het plan is om haar nog minstens 7 dagen te laten bloeien, en daarna laat ik de trichomen bepalen of het oogsttijd is. Ik wacht nog steeds op een nieuwe microscoop maar die is inmiddels onderweg. Hopelijk kan ik over een paar dagen een gedetailleerdere inspectie uitvoeren.

Ondanks mijn fout met de voeding in week 6 en 7 ben ik erg tevreden met deze ronde. De toppen zien er heerlijk uit en zijn volop bedekt met hars. Ik kan niet wachten om het resultaat te proeven 😍

Met mijn nieuwe microscoop inspecteer ik de trichomen. Het blijkt dat veel daarvan nog transparant zijn. Dit laat zien dat het gevaarlijk is om alleen op de bruine bloeiharen te vertrouwen om te bepalen of de plant klaar is voor de oogst. En het grappige is dat ze weer nieuwe calyxen vormt. We zullen moeten zien of ze aan het einde van deze week klaar is voor de oogst. En zo niet, dan geef ik haar nog een week om haar volledige potentieel te bereiken 👊

Week vijftien

De HighCloudz zit nu in haar laatste dagen. Bij de laatste inspectie waren de trichomen bijna 100% troebel en mijn plan is om haar over een paar dagen te oogsten. Dit is een geweldige kweek geweest en ik ben blij dat ze zich hersteld heeft van mijn voedingsfout.

Natuurlijk hadden de bladeren er beter uit kunnen zien, maar de bloemen zijn echt geweldig. Ik ben niet van plan om de komende dagen nog iets speciaals te doen. Geen stress of lichtontneming, gewoon haar laten genieten van de laatste dagen in de G-Tools kweekkast ✌️☘️😊

Oogsttijd!

Na zorgvuldige inspectie van de trichomen was de plant klaar om geoogst te worden. De toppen waren niet zo groot als bij mijn vorige kweek, maar ze zijn super-compact en zwaar. Vooral de bovenste toppen waren enorm, keihard en harsrijk. Echt premium spul en ik kan niet wachten om ze te proeven na het drogen en curen.

De eerste test is natuurlijk de schaartjes-hasj na het nat knippen. Dit leverde een zeer aangename en actieve ‘hoofd high‘ op, die na een uur overging in een ontspannende body stone. Dit is echt precies zoals beschreven in de strain-beschrijving, dus geen verrassingen, gewoon stabiele genetica ✌️👌

Ik vond één zaadje in een top maar zag geen bananen tijdens de groei. Een beetje vreemd, maar niets ernstigs. Daarbij rook ik alleen met mijn Pax vaporizer (of wat rosin in mijn Puffco Proxy) en dan heb je verder geen last van een verdwaald zaadje. Het natte gewicht na het knippen kwam op een ruime 550 gram, wel met takken meegerekend uiteraard. Ik ben heel benieuwd naar het droge gewicht van de toppen!

Eerste indruk van HighCloudz

Deze strain is makkelijk te kweken en vrij vergevingsgezind. Het enige dat aandacht nodig had, is de krachtige groeispurt in de eerste en tweede week van de bloei. Zelfs nadat ik een fout maakte met de voeding, herstelde ze zich heel goed en beloonde me uiteindelijk met keiharde, zware en harsrijke toppen.

HighCloudz ruikt geweldig en de productie van trichomen is meer dan ik ooit heb gezien bij mijn vorige kweekrondes. Ik ben dus heel enthousiast over deze wietsoort! Met een beetje aandacht en liefde kun je hier een juweeltje groeien in je kweektent of kast.

Groene groet, en tot de volgende 🍀✌️ Zengrower

(advertentie)