(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vanaf het moment dat de komst van een nieuwe Pax verdamper wordt aangekondigd gaat het bij vaporizerfans al kriebelen. Je kunt er namelijk blind vanuit gaan dat iedere opvolger in deze serie bol staat van de innovaties. Bij de Pax 3 vinden we voornamelijk verbeteringen; hij is nog steeds sexy, verhit razendsnel, dampt ook concentraat en het mooiste: de Pax 3 is vanaf nu verkrijgbaar!

Het is altijd een mooi moment als er een nieuwe Pax verdamper in Nederland arriveert. Het is een verdamper waar iedereen naar uitkijkt. Pax Labs legt de lat van draagbare verdampers namelijk met iedere opvolger een stukje hoger en heeft een zeer hoge aaibaarheidsfactor met zijn stijlvolle uiterlijk. Zo zagen we bij de lancering van de Pax 2 een verbeterde batterij, de introductie van een slimme bewegings- en lipsensor en zelfs een geinige game-functie. Kijken wat deze nieuwe Pax 3 uit de hoge innovatiehoed weet te toveren.

Voor de grootste veranderingen moeten bij de Pax 3 voornamelijk ‘onder de kap’ kijken. Qua uiterlijk verschilt de Pax 3 namelijk niet van zijn voorganger. De maten zijn hetzelfde gebleven en aan de buitenkant merk je het verschil voornamelijk aan de afwerking. Hij heeft mooie afgeronde hoeken en een prachtige glanzende krasvrije pianolak-achtige afwerking gekregen waardoor hij direct mooier aanvoelt. Ook is de nieuwe Pax 3 een paar grammen zwaarder geworden, wat alles e maken heeft met de verbeteringen aan de binnenkant.

Zoals je mag verwachten is de Pax 3 verdamper tot de nok gevuld met de nieuwste technologie. Het verhittingselement is verder verbeterd waardoor de nieuwe Pax nog een klein beetje sneller opwarmt, in slechts 15 seconden kun je genieten van consistente en heerlijk smakende dampwolken.

Wiet én concentraat

Het kon ook bijna niet anders; de opvolger van de Pax 2 kan ook met concentraten overweg. Dat doet hij door gebruik te maken van een meegeleverde concentraat insert die je in de kruidenkamer plaatst. In een paar seconden tijd kun je hierdoor eenvoudig wisselen van wiet naar concentraat. Omdat niet iedereen altijd evenveel wiet verdampt krijg je bij de nieuwe Pax ook een speciaal ovenklepje. Door deze te gebruiken kun je ook met een halfvolle kruidenkamer heerlijk dampen.

Smartphone en sensors

De speciale sensors en de haptische feedback die Pax Labs bij de introductie van de Pax 2 introduceerde zijn gebleven. Het houdt in de praktijk in dat de Pax discreet vibreert zodra hij klaar is voor gebruik, terwijl een bewegingssensor in de gaten houdt of je niet in slaap bent gevallen. In dat geval schakelt het apparaat zichzelf uit zodat de batterij niet onnodig leeg getrokken wordt en je wiet of concentraat niet voor niks in damp opgaat.

De mooiste nieuwe feature van deze Pax 3 is wel de mogelijkheid om je damp-ervaring volledig naar je eigen hand te zetten. Volledig customized dampen dus. Dat doe je door middel van een gratis te downloaden app voor je Android of Apple smartphone. De App heet Pax Vapor en zorgt ervoor dat je smartphone via bluetooth met de Pax 3 kan communiceren. Met de app kun je de kleur van de leds veranderen, je Pax vergrendelen (kinderslot) en de temperatuur instellen. Heb je geen smartphone dan is er geen vuiltje aan de lucht want de temperatuur kun je ook altijd via de Pax 3 zelf instellen, de app is optioneel.

Temperatuur en batterij

De Pax 3 is voorzien van een krachtiger batterij dan zijn voorgangers. Hierdoor levert hij zo’n 16% meer power dan de Pax 2 en bijna twee keer zoveel als de eerste Pax. De verhitting gaat met maximaal 20 seconden (als je de heetste temperatuursinstelling gebruikt) razendsnel. Je kunt voor de Pax 3 kiezen uit vier verschillende damptemperaturen, namelijk 180, 190, 200 en 215 graden.

De Pax 3 verdamper wordt geleverd in de kleuren zwart, goud, zilver en roze metalic en komt met een concentraat insert, een oplaadkabel plus docking station, een onderhoudsset, multi tool, twee mondstukken, twee ovenkleppen en drie gaasjes. Hij is vanaf nu verkrijgbaar bij Azarius en Vaposhop en wordt geleverd met liefst 10 jaar fabrieksgarantie. De Pax 3 kost 259 euro. Mocht je dat aan de prijzige kant vinden, de Pax 2 is door de komst van de nieuwe Pax 3 in de aanbieding en kost nu nog maar 189 euro, ook een hele mooie verdamper!

(advertentie)