(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met light movers kun je je kweeklamp in beweging zetten, de zon hangt immers ook niet stil in de lucht. Light movers zijn rails die je aan het plafond van je kweektent of kamer monteert waarlangs de kweeklamp heen en weer beweegt. Hierdoor kan de lamp dichter op het gewas, en bestrijkt hij bovendien een grotere oppervlakte met meer wietplanten.

Doordat de lamp met behulp van een lightrails heen en weer beweegt kan hij een een groter oppervlak beschijnen en dat is een groot voordeel, maar nog niet alles. Het licht komt op deze manier namelijk ook op plekken waar het niet zou kunnen schijnen wanneer het stil boven de planten zou hangen. Bovendien kan de lamp een stuk lager gehangen worden omdat hij de bladeren door de beweging een stuk minder snel zal verbranden. Hierdoor neemt de efficiëntie van de lamp toe en zal ze voor een betere groei en oogst zorgen.

Het steeds veranderende licht voorkomt ook oneven groeipatronen, en vormt een meer uniforme en consistente groei. Het licht van één lamp bestrijkt een veel groter oppervlak, waardoor je dus kosten van extra lampen en elektriciteit kunt besparen.

Lineaire lichtrails

Een lineaire rails beweegt de lamp heen en weer over een recht stuk rails van 1,80 meter. Aan de uiteinden van de rails blijft de lamp even hangen, zodat een gelijke verdeling over het oppervlak wordt bereikt. De lineaire movers vergroten de effectieve kweekruimte, ze zijn gemakkelijk te installeren en verbruiken maar weinig elektriciteit. Ze zijn ideaal voor smallere kweekruimtes zoals een kweektent van 1 bij 2 meter die je met de lightrail met slechts 1 lamp moet kunnen belichten.

Een systeem zoals op de video hierboven van 1,80 meter is te koop op BestGrowProducts.com. Het complete systeem kost 339,95 euro maar zorgt er wel voor dat je met aanzienlijk minder energie kweekt.

[Openingstfoto: Canna Obscura, Shutterstock]
(advertenties)