(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Scroggen is een populaire kweektechniek onder thuiskwekers. Door te scroggen kun je je wietplanten in de breedte laten groeien in plaats van de hoogte, om zo met een beperkt aantal planten toch grote oogsten te kunnen draaien. De techniek wordt nóg makkelijker want nu is er Scrog Line Pro, een kant en klaar scrognet voor iedere plant.

Scrog staat voor SCReen Of Green, oftewel een rek vol met groene toppen. De meeste kwekers maken één groot rek voor al hun planten, maar het nadeel daarvan is dat je de planten niet meer uit de kweekruimte kunt nemen. Deze nieuwe kant en klare scrogrekken maken een einde aan dat nadeel, want daarmee geef je iedere plant gewoon een eigen scrogrek.

Scroggen met de Scrog Line Pro is makkelijk, wanneer je planten nog jong zijn kun je het scrogrek weglaten zodat je er handig bij kunt om ze een of meer keer te toppen. Als de planten dan groot genoeg zijn, plaats je het scrogrek in de potten en laat je de planten daar simpelweg doorheen groeien. Er zijn twee maten, 60 x 60 of 50 x 50 centimeter. Met vier Scrog Line Pro scrogrekken (en slechts vier planten) kun je zodoende een kweektent van 1 bij 1 of 1,2 bij 1,2 meter, helemaal vol laten groeien met buds. De afstand tot het scrogrek is 20 tot 25 centimeter dus hoogteproblemen behoren hiermee ook tot het verleden.

 

Scrog Line Pro is te koop in de webwinkel van Best Grow Products. Zowel de 50 x 50 als de 60 x 60 Scrog Line Pro kosten slechts 13,75 euro.

(advertenties)