(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We vervolgen het kweekavontuur van Zengrower met HighCloudz van Green House. De drie planten in zijn kweekkast hebben de eerste vier groeiweken erop zitten, en worden tot bloeien gedwongen. Het lijkt erop dat dat nét op tijd is want HighCloudz maakt haar naam waar en reikt naar de wolken. 

Welkom bij het tweede deel van mijn kweekronde met de wietsoort HighCloudz van Green House Seeds. In het eerste verslag heb ik het ontkiemen in Easy Plugs en de eerste vier weken van de planten beschreven. In dit tweede deel beschrijf ik de vijfde week, tot en met het begin van de bloeifase in week acht.

Voor de luchtvochtigheid in mijn kweekkast gebruik ik de Garden HighPRO HumiPRO Luchtbevochtiger. Deze is eenvoudig in gebruik, en je kunt het display op zwart zetten. Superhandig in de bloeifase als je het in de kast ’s nachts echt helemaal donker moet zijn. Ik doe er altijd water uit mijn luchtontvochtiger in. Zo komt er geen waterdamp met kalk in de kast, want ik wil geen kalkafzetting op mijn kweeklamp.

Week vijf

Aan het begin van de vijfde week van de HighCloudz kweek twijfelde ik om al naar 12/12 om te schakelen. Uiteindelijk besloot ik om nog een paar dagen te wachten. Ik ben erin geslaagd de hogere takken mooi horizontaal en naar buiten te laten groeien. De lagere takken groeien ook naar buiten en hun nieuw gegroeide zijtakken vinden hun weg omhoog.

Het plan is om die kleinere takken die nu in het midden van de plant groeien wat tijd te geven om sterker te worden, voordat ik overschakel naar 12/12. Ik zal later deze week mijn scrognet bevestigen, zodat ik de takken kan leiden en het net mooi kan vullen.

De twee kleinere planten leven natuurlijk ook nog. Ik had aanvankelijk drie zaadjes ontkiemd om de beste zaailing te kunnen kiezen, en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om ze daarna in de prullenbak te gooien. Nu groeien ze dus gewoon in hun kleine koffiebekertjes naast de grote HighCloudz. Ik voed ze regelmatig en ze lijken het prima te doen. Laten we zien of ze het tot de bloeifase halen.

Omdat de HighCloudz zo goed groeit, heb ik het lichtschema aan het einde van week vijf naar 12/12 omgezet. Dit doe ik uiteraard om de plant te laten bloeien maar er gaat natuurlijk nog een stevige groei aan vooraf. Het is altijd een gok hoeveel de plant daarbij zal uitrekken. Ook omdat ik haar heb getopt, maar dit zou hopelijk moeten voorkomen dat de plant te veel uitrekt. Ik kan niet wachten om de bloemen op deze dame te zien 👌 De G-Tools kast is al mooi gevuld zoals je kunt zien!

Week zes

Het is vier dagen geleden sinds ik het lichtschema naar 12/12 heb omgeschakeld, en je kunt duidelijk zien dat ze behoorlijk strekt. Het bladerdak is mooi en gelijkmatig, zodat de takken gelijkmatig door het scrognet kunnen worden geleid.

Er zijn nog geen wijzigingen nodig in de voeding. De plant ziet er supergezond uit en groeit erg goed. Ik hoop dat de meeste kleinere zijtakken de komende week tot aan het licht zullen groeien, zodat we een mooie zee van toppen kunnen hebben ✌️

De scrog lijkt in ieder geval goed te werken. Alle grotere zijtakken hebben hun eigen plek in het net. Er waren enkele van de nieuwere zijtakken die iets sneller strekten. Maar deze heb ik terug in het net gestopt en nu hebben alle takken dezelfde hoogte. Er zijn nog geen tekenen van bloei, maar ik verwacht de eerste toppen ergens volgende week te zien als alles goed gaat.

De kleine Cloudz doen het ook goed, ook al ontvangen ze niet zoveel licht als de grotere plant. Ik geef ze twee kleine scheutjes water per dag, met hetzelfde voedingswater als de grote plant. Dat lijkt prima te werken voor de twee kleintjes.

Week zeven

HighCloudz laat haar eerste toppen zien! 👌 Ze strekt nog steeds maar ik heb nog genoeg verticale ruimte over om de SANlight op een veilige afstand te houden. Ik wil deze ronde lichtverbranding en eventuele stress zoveel mogelijk voorkomen.

Al met al lijkt het erop dat mijn plan om de kleinere en lagere takken de tijd te geven om het scrognet te bereiken, werkt. Sommige van de nieuwere takken zijn een beetje dun maar ze hebben meer dan genoeg tijd om sterker te worden, voordat de grotere toppen beginnen te groeien.

De kleinere HighCloudz in de bekers doen het opmerkelijk goed, zoals je ook in dit korte filmpje ziet. Zelfs met deze beperkte ruimte zien ze er gezond uit, en vertonen ze geen tekenen van tekorten. Op de bladeren van de grote plant lijken wat vage sporen van vraat te zitten. Ik doe er voor de zekerheid wat roofmijt bij, zodat ze eventuele plagen snel kunnen opsporen en opeten.

Week acht

Het lijkt erop dat ik net op tijd ben overgeschakeld naar 12/12. Want hoewel ik de plant getraind en getopt heb, is ze toch meer uitgerekt dan verwacht. Het bladerdak is mooi gelijkmatig en er is voldoende ruimte voor de onderste takken om boven het scrognet uit te groeien en bloemen te produceren. In week acht heb ik nog een tweede filmpje gemaakt, zodat je de plant ‘live’ kunt zien groeien.

Omdat ik niet veel ruimte meer heb om het licht nog hoger te hangen, hoop ik dat het uitrekken de komende dagen stopt. Sinds de roofmijten zijn uitgezet, heb ik geen vraatsporen meer gevonden op de bladeren, en bovendien zijn de zwarte vliegen ook verdwenen. De plant ziet er over het algemeen echt gezond uit, en ze geniet van de Plagron voeding die ik haar geef.

De kleinere HighCloudz in de bekers doen het ook nog steeds goed. De toppen lijken sneller te groeien dan bij de grotere plant, en het is verbazingwekkend om te zien hoe de plant in zo’n kleine beker kan groeien!

Sommige bladeren vertonen bruine vlekken. Mijn eerste gedachte was een voedingsblokkade, maar het zou ook wat anders kunnen zijn. Voor de zekerheid heb ik wat CalMag van Biobizz toegevoegd aan de voeding. Laten we zien hoe de plant hierop reageert.

Later in week acht ontdekte ik dat de bruine vlekken voedingsverbranding bleek te zijn. Ik maakte een fout door Alga Grow te blijven geven, terwijl ik ook al was begonnen met Alga Bloom. Dit resulteerde in veel te veel stikstof.

Op dit moment ben ik de overtollige voedingsstoffen dan ook aan het wegspoelen, en geef ik alleen CalMag en Plagron Power Buds. Het gevolg is verbrande bladpunten die naar beneden krullen. Ook is de kleur van de bladeren donkergroen. De nieuwe bladeren vertonen gelukkig geen tekenen van voedingsverbranding en ik hoop dat het spoelen voor een paar dagen het probleem zal oplossen.

Het is jammer, en we zullen moeten zien hoeveel dit de ontwikkeling van de planten zal belemmeren. Op dit moment zijn er nog zeven weken te gaan tot de oogst, dus de plant zou wat tijd moeten hebben om te herstellen van mijn fout.

Groene groet, en tot volgende week 🍀✌️ Dan volgen we de HighCloudz verder in de bloeifase met bloeiweek 9 t/m 12. Tot dan!

Zengrower

(advertentie)