(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het Europese toeristenseizoen is met de Meivakantie weer volop losgebarsten. Tot de herfst zo’n beetje is het standaard loeidruk op alle vliegvelden en dan zijn er altijd mensen die daar een slaatje, of beter gezegd een wietje uit proberen te slaan. Zoals deze Spanjaard die besluit door Eurpopapa te gaan vliegen met 8 koffers.

Airmiles scoren terwijl je bijklust

In Groot-Brittannië hebben ze behalve al die politiediensten die elk land zo’n beetje heeft, ook nog zoiets als het National Crime Agency (NCA). Daar komen dus, nemen wij aan, de echt belangrijke of bijzondere zaken aan bod. En daar kun je in het geval van Fernando Jacobo Mayans Fuster gerust stellen.

De 51-jarige kerel uit het Spaanse Zaragoza neemt zijn al dan niet 100% vrijwillige taak als drugssmokkelaar  serieus. En hij houdt sowieso al van vliegen. Ga maar na; op de dag van de arbeid 1 mei landt meneer op het vliegveld van Manchester “nadat hij vanuit Los Angeles in de VS via London Heathrow was gevlogen”, zo schrijft de NSA.

Hoeveel kinderen Fernando precies bij zich had weten we niet, wel dat dit hun ‘bagage’ was: 8 koffers met 287 pakjes erin.

Fernando, de kids en 8 koffers met 278 pakjes

Dát je veel luchtkilometers maakt, moet je natuurlijk zelf weten. Maar als je voor jezelf en je bloedeigen kinderen acht (!) koffers meeneemt als bagage, dan val je natuurlijk wel een beetje op bij de douanecontrole. Zeker omdat er tegenwoordig al zoveel wiet – overschotten uit de legale markten in de VS met name – naar het VK wordt gesmokkeld.

LEES OP CNNBS OOKHet regent wietsmokkelaars op de vliegroute Los Angeles-Londen

Een van Fernando’s koffers van dichtbij – wat een vreemde zwembroeken!

En ja hoor, ook deze Fernando kan nu de naam Sjaak adopteren. “Hij werd gearresteerd nadat agenten van de Border Force 278 pakjes hadden gevonden in acht verschillende tassen”, bericht de NSA. En helemaal opvoedkundig over de schreef: “Een aantal van de tassen was ingecheckt op naam van zijn kinderen, die met hem meereisden.”

Fernando mist exit en mag nu pas echt lang op ‘vakantie’

Het mocht allemaal niet baten. In totaal werd meer dan 158 kilo cannabis teruggevonden, die een straatwaarde van ongeveer £1 miljoen zou hebben gehad als het in het VK verkocht zou zijn. Dat is toch mooi eventjes 1,17 miljoen euro mensen, bepaald geen slecht bedrag om op de dag van de arbeid te cashen.

“Dit is een van de grootste cannabisvangsten van de afgelopen jaren op Manchester Airport. De drugs zouden aanzienlijke winsten hebben opgeleverd”, verklaart Charles Lee dan ook namens de NCA.

Maar om echt te cashen moet je eerst de finish halen en die ligt niet in de rechtbank van Stockport in ieder geval. Toch was dit de plek waar Fernando zich afgelopen vrijdag reeds mocht melden, op beschuldiging van ‘het importeren van klasse B drugs’.

En daar staat anno 2024 nog altijd 14 jaar celstraf (maximaal ) op, daar in Groot-Brittannië.

LEES OP CNNBS OOKWachten no problem, maar hoe krijg ik wiet mee in ’t vliegtuig?

(advertentie)