(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er is iets raars aan de hand op de vliegroute tussen de Amerikaanse stad Los Angeles en de Britse hoofdstad Londen. In slechts acht dagen tijd zijn er door het National Crime Agency liefst elf verschillende wietsmokkelaars gearresteerd. En die vlogen niet met een klein gripzakje wiet ook! Wat is hier aan de hand?

Amerikaanse wietsmokkelaars overspoelen Londen

De opvallende en beslist ook zeldzame stroom vliegende cannabis-muilezels uit de VS noodzaakt het National Crime Agency (NCA) zelfs om met een heuse waarschuwing te komen. ‘NCA issues warning after further arrests made from Los Angeles-London flights‘, schrijven de Britse crimefighters deze woensdag.

Die waarschuwing van de autoriteiten aan potentiële luchtreizigers die ook overwegen om met kilo’s cannabis op pad te gaan, komt slechts één dag na de aankondiging van het NCA dat ze een onderzoek gaan instellen naar al die Amerikaanse wiet die het land overspoelt: ‘NCA investigates after series of smuggling attempts from Los Angeles‘. Ofwel, het is de real shit op de lijn LA-Londen!

Ook deze smokkelaar redde het dus niet…

Elf smokkelaars gepakt in acht dagen

Vandaar de waarschuwing aan ‘potentiële drugssmokkelaars’ na een serie cannabisvangsten bij passagiers uit Los Angeles – waar wiet al jaren volkomen legaal is. Afgelopen dinsdag 17 januari werden er op Heathrow Airport in de Britse hoofdstad opnieuw twee Amerikaanse staatsburgers gearresteerd met een hoop – in Groot-Brittannië nog altijd verboden – wiet in de boeien geslagen. Daarmee komt het totale aantal gepakte smokkelaars op 11 in slechts 8 dagen.

Zoals gezegd gaat het hier ook niet om kleine gedooghoeveelheden van 5 gram. In elk van de gevallen ging het namelijk om 30 tot 50 kilo (!) wiet die in de bagage zat verstopt. In totaal hebben agenten van de Border Force nu al meer dan 400 kilo wiet afgepakt van de Amerikanen.

Net zomin als deze (en die van de openingsfoto bij dit artikel)…

Politiebobo roept smokkelaars op om het niet te proberen

Negen Amerikaanse staatsburgers zitten dan ook nog vast in Engelse gevangenissen, beschuldigd van het importeren van een Class B drug – waarop in de UK zomaar een maximale celstraf van 14 jaar staat. Tot ze voor de rechter verschijnen blijven de betrapte muilezels dan ook achter de tralies. De twee gasten die dinsdag zijn gepakt voegen zich zeer waarschijnlijk ook nog bij het vastzittende negental.

Volgens NCA-deskundigen kunnen Britse misdaadorganisaties een hogere prijs vragen voor wiet uit Californië, wiet die daar zoals gezegd legaal is. NCA Heathrow Branch Commander Andy Noyes: “In het licht van deze ongebruikelijke serie vangsten, zal de politie ongetwijfeld meer aandacht schenken aan passagiers op de Los Angeles naar Londen-route en het aantal controles opvoeren.”

En uit zijn mond dus ook de opvallende directe boodschap aan alle wannabe muilezels:

“I’m making a direct appeal to anyone considering getting involved in transporting drugs to the UK. Think very carefully about the consequences. Couriers who bring illicit substances in to the UK play an important role in fuelling organised crime, consequently those who are caught face stiff jail sentences. It simply isn’t worth the risk”

Waarvan akte. Vlieg beter vanuit New York mensen!

(advertentie)