(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Helemaal uniek in Nederwietland is het niet, maar het blijft wel ongelooflijk stom. Zodanig ruziemaken – als kwekers van verboden planten dat is – dat de politie erbij wordt geroepen. Met als ongewild gevolg natuurlijk dat aan die hele wietkwekerij ook direct een voortijdig einde komt samen met dat van de fittie. Over naar twee slimmeriken in Arnhem!

Kostbare meningsverschillen in ons cannabislandje

Het aantal oorzaken waardoor een bloeiende wietplantage voortijdig sneuvelt is schier oneindig. Met stip bovenaan staat natuurlijk een anoniem telefoontje van een rat en ook opvallend gedrag op de weg is een klassieker.

Maar al rollebollend en ruziënd de aandacht van de politie trekken en dan je planten verspelen, nee… dat is echt best wel heel erg dom. En toch… toch gebeurt het nog wel eens in ons gezellige kikkerlandje. Kijk maar eens wat we zo zonder ons echt in te spannen al boven water visten uit eigen archief:

Moeders en dochters zijn hier weer eens de sjaak

Maar hebben we er wat van geleerd? Nee. In ieder geval de twee mannen in het Statenkwartier in Arnhem niet die maandag gearresteerd werden nadat er bij de politie een noodmelding was binnengekomen over een flinke pot ruzie in het huis van de beide heren.

Nou kan ruzie in de beste kringen voorkomen – zoals we allemaal weer hebben kunnen lezen in het boek van Prins Harry – maar waarom zou je dat in vredesnaam gaan doen pal naast dit:

Inderdaad, dat zie je goed: moederplanten (165 stuks zo blijkt later als de politie uitgeteld is) en een zooitje stekken van de in ons narcostaatje verboden plantensoort cannabis…

Tot overmaat van de ramp werd de stroom voor de moeders en dochtertjes ook nog eens gejat én timmert burgemeester Marcouch er volgens dagblad De Gelderlander maar wat graag wietpandjes dicht voor enkele maanden.

Kortom, weer een hele hoop extra en onnodig gezeik door zoiets onnozels als ruzie!

(advertentie)