(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week dinsdag 10 januari 2023 was de eerste dag waarop inwoners van de Amerikaanse staat Connecticut legaal funwiet konden kopen in een select aantal dispensaries. Medicinale cannabis is er al sinds 2012 gelegaliseerd. Uiteraard besteedde de lokale media veel aandacht aan de heugelijke gebeurtenis!

Bijna helft Amerikaanse staten heeft nu legale wiet

Connecticut is alweer de 21e staat (van de 50) in de Verenigde Staten waar cannabisconsumenten legaal recreatieve wiet – of adult-use cannabis zoals ze daarginds zeggen – kunnen kopen. Mits ze volwassen zijn uiteraard en dat ben je in de States helaas pas vanaf 21 jaar.

De regels zijn best fijn trouwens in Connecticut. Zo mag je als consument 5 ounces (140 gram) wiet of hasj in huis hebben liggen. En vanaf 1 juli aanstaande mag je ook zes wietplanten thuis kweken voor eigen consumptie!

Nu horen we vaak over recreatieve wiet versus medicinale wiet… maar wat zijn eigenlijk de verschillen in de dagelijkse praktijk in de Amerikaanse dispensaries tussen beide categorieën? Die vraag plus veel blije gezichten van cannabismensen komen aan bod in deze korte reportage van tv-zender WFSB3 over de eerste week van legale wiet in Connecticut!

(advertentie)