(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

’59-jarige man uit Middenbeemster aangehouden “niet eerder zo’n hennepkwekerij gevonden”, kopte de nieuwssite RegioPurmerend.nl donderdag. Kijk, daarmee trek je onze aandacht wel, want als de politie zegt dat ze zoiets nog niet eerder hebben gezien móeten wij/jullie dat natuurlijk ook zien!

Geen actieve herinnering

Ook op de landelijke politiewebsite is er aandacht voor de opgerolde wietkwekerij, al is hun kop met ‘Politie ontdekt hennepkwekerij in Hem‘ een stuk braver dan die van de Purmerenders. Maar ook hier klinkt er regelrechte bewondering voor de wiettelers van dienst door.

Teamchef Rob Janssen politie Hoorn: “Dit is echt een unieke vangst. Niet alleen de grootte van de kwekerij is opmerkelijk maar ook het feit dat deze zich onder de grond bevond.  De moeite die de verdachten hebben genomen om de kwekerij te verbergen was bijzonder. Wij kunnen ons niet herinneren dat we in West-Friesland eerder zo’n kwekerij hebben gevonden.”

Meneer Rat, wie anders

En inderdaad, wanneer je 1.446 wietplanten – onder of boven de grond – hebt neergezet, mogen we dat gerust een bijzonder grote plantage noemen. Bedoel, ga ze maar eens allemaal knippen bijvoorbeeld.

Maar zover gaat het uiteraard niet komen in dit geval aan de Hemmerbuurt in Hem, aangezien daar op woensdag 11 januari om 14.00 uur politie op de deur klopte.

Nou ja, op de deur is wat overdreven, we hebben het immers over een ondergrondse wietkwekerij in dit dorp in de gemeente Drechterland, regio West-Friesland. Hoe kwamen de agenten überhaupt op deze nogal specifieke plek terecht, vraag je? Via een tip natuurlijk!

Net voor de finish dood (gemaakt)

Wellicht dat de tipgever – laten we hem meneer Rat noemen – de politie ook direct op het juiste spoor richting de ondergrondse dames zette door te vertellen dat die zich in een grote kelder van een loods bevonden. En het was ook daar dat er zodoende duizendvierhonderdenzesenveertig (zo klinkt 1.446 nog indrukwekkender, nietwaar) prachtige en al volop bloeiende planten een zinloze voortijdige dood stierven.

Twee gasten die wellicht niet geheel toevallig op de kwekerij aanwezig waren – het betreft een 54-jarige man uit Amstelveen en een 59-jarige man uit Middenbeemster – zijn gearresteerd. En dus rest er werkelijk helemaal niets anders meer van al het moois dat ooit in Hem was dan  deze ene foto…

(advertentie)