(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het geluk is met de dommen, zegt men wel eens. Feit is dat het toeval de hoofdrol speelt in deze zaak in Roosendaal, de stad die ooit heel stoer alle coffeeshops in één klap dicht gooide. Sindsdien hebben straatdealers het er voor het zeggen en ook die gasten hebben vaak een stash. Al is er nu één dealer die voorlopig ‘uitverkocht’ is en dat allemaal weer eens stomtoevallig – als we de politie mogen geloven.

‘Flinke partij drugs’

Sterke henneplucht leidt naar grote drugsvondst in Roosendaalse flat‘, kopte de krant PZC woensdag over het voorval in de Brabantse grensstad Roosendaal (77-duizend inwoners, nul coffeeshops). Bij grote drugsvangst ben je wellicht geneigd om aan een vrachtwagenlading coke of een boerenschuur vol pillen te denken, maar het gaat hier uitsluitend over wiet.

Op de nationale politiewebsite wordt hetzelfde voorval iets anders aan de man gebracht dan in de regionale krant, namelijk met de kop ‘Stashlocatie ontdekt nadat raam is vernield‘. En de politie Roosendaal-Bergen op Zoom heeft het zelf op twitter over ‘een alerte agent ontdekte gisterochtend in Roosendaal een flinke partij drugs’. Opnieuw: het gaat over 600 gripzakjes – kleinste formaat – met wiet hier. Kijk maar:

Het begint allemaal met ‘een gat in een ruit’

Dan dat toeval, dat hier blijkbaar weer eens ongenadig toesloeg. Het begint met een surveillerende agent, die op zijn rondje door Roosendaal dinsdagochtend 10 januari om 9:15 uur ‘een gat in een ruit ziet bij een appartement’.

Een gat in de ruit, dat kan zomaar niet natuurlijk. De politie: ‘Hij vond dat vreemd en besloot te gaan kijken wat er gebeurd was. Hij rook in het portiek van het complex een sterke henneplucht. Uiteindelijk leidde die lucht naar een van de bergingen in het complex.’

Toe maar, maar het toeval is nog niet klaar. Behalve de geur RUIKEN met zijn neus, kon de politieagent namelijk met eigen ogen ook nog eens ZIEN dat we hier met drugs van doen hadden.

We citeren de politie maar weer eens: ‘Van buitenaf was al te zien dat er meerdere gripzakjes op de grond lagen in de berging. Met toestemming van de officier van justitie werd de berging open gemaakt met hulp van de woningstichting. Inmiddels was er ook een andere agent aangesloten om te helpen bij het onderzoek.’

Vermoedelijk

Samengevat: agent ziet gat in ruit en gat leidt hem rechtsreeks – via neus – naar berging met wiet die hij van buitenaf – via ogen -ziet. Als wij dat eenmaal geloven, zal het je niet verbazen dat de stash uiteindelijk 600 gripzakjes wiet, een ‘halve kilo aan henneptoppen’ plus nog ‘een paar duizend euro aan contanten’ oplevert.

Moet daar nog iemand voor brommen, vraag je? De politie belooft ons dat de bewoner van wie de berging is ‘nog zal worden uitgenodigd voor verhoor’. We leven tenslotte wel in een beschaafd land hier, hè.

En omdat toeval goed samengaat met cryptische formuleringen, sluit de politie het hele sprookje verhaal af met de opmerking: ‘De ruit van de woning is vermoedelijk vernield tijdens een conflict’.

(advertentie)