(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nee, het waren geen opnames voor het driehonderdste deel van The Fast and the Furious afgelopen maandagnacht rond IJsselstein en Leidsche Rijn. Het waren wél twee Franse gasten met te veel geestverruimende koopwaar in de auto. Daardoor hadden ze zo weinig zin in politiebemoeienis, dat ze er met 200 kilometer per uur vandoor scheurden. Tien minuten Hollywood spektakel in IJsselstein kortom, met ook nog veel (politie)foto’s van het wrak en zo.

Franse middelvingers omhoog

Het wordt eigenlijk wel hoog tijd dat ze in Frankrijk wiet en hasj eens gaan legaliseren, want op zulke toeristen als deze twee gasten in de nacht van 9 januari zitten we niet te wachten. Prima als buitenlanders hier de kas van onze coffeeshops of andere dealers nog wat extra komen spekken, maar gedraag je dan wel een beetje normaal.

En dat betekent dus niet dat je er als een hondsdolle Jos Verstappen vandoor gaat wanneer je – na gedane zaken – door onze immer parate politiemensen uitgenodigd wordt voor een spontane verkeerscontrole. Nee, ook niet als je ‘verdovende middelen’ – zoals de Politie Basisteam Utrecht Zuid het woensdag op Instagram stelt – in de Franse voiture hebt liggen. Allez, je kan niet altijd winnen in het leven, zelfs niet als cannabisliefhebbers.

Het geluk was op

Maar ja, koppige knoflookvreters als het zijn deden de Franse softdrugstoeristen precies wel dát: er vandoor gaan als een op hol geslagen meute paparazzi op prinsessenjacht in nachtelijk Parijs! Dat overdrijven we nauwelijks hoor, want de beide heren gingen er na het negeren van het stopteken op idiote snelheid vandoor.

“Tijdens de poging om van de collega’s te ontkomen, werden er gevaarlijke acties uitgehaald. Zo ging de bestuurder van het Franse voertuig spookrijden op de Stadsbaan Leidsche Rijn en werden er snelheden boven de 200 km/h behaald op de snelweg A2”, schrijft de politie.

En: “Na een achtervolging van ongeveer 10 minuten was het geluk van de bestuurder op en is het voertuig gecrashed op de Lagedijk-West in IJsselstein.” Noem het maar geluk hebben, ja.

De twee Fransen renden er nog te voet vandoor, maar werden even later alsnog gearresteerd.

Trouwens, nu we er toch zijn

Gecrashed schrijf je trouwens met niet met ed maar met een t op het einde, beste politie-Instagrammer. Soit… laten we hier maar niet te veel gaan putain de fourmis (mieren neuken), en onze focus houden op dat wat écht ertoe doet: wiet en hasj.

Want daarom bleek ook dit spektakelstuk met de Franse slag weer te draaien: cannabis! In de gecrashte Franse automobiel trof de politie namelijk ‘een aanzienlijke hoeveelheid hennep’ aan. Hennep is politiejargon voor wiet of cannabis, à côté de la route.

‘Aanzienlijke hoeveelheid’, zeg je? Maar goed, dit is de wiet van die twee Fransen dus

Vanzelfsprekend gingen voertuig en ‘verdovende middelen’ onmiddellijk naar de overheid. Einde verhaal en dieu merci zonder gewonden of erger?

Nee, niet helemaal. Toen er bij daglicht een vervolgonderzoek plaatsvond, ontdekten enkele wakkere douaniers nog een ‘handelshoeveelheid hasj’ in de gehavende zwarte auto met het Franse kenteken.

Inmiddels is het onderzoek dan toch echt zo goed als afgerond.

De verdovende middelen zijn vernietigd en de verdachten mogen zich binnenkort verantwoorden voor de rechter”, besluiten de Utrechtse politieagenten, alsof het allemaal weer de gewoonste zaak van de wereld was en/of is… Godnondeju!

 

(advertentie)