(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat zijn Sneeze na het ontbladeren van vorige week niet enorm veel veranderd is, dacht Dokter Groen dat hij wel even snel foto’s kon maken. Dat bleek een vergissing want daardoor zijn veel foto’s bewogen. Gelukkig zaten er toch nog wat gelukte kiekjes tussen, en zelfs een paar mooie trichoomfoto’s. 

Sneeze staat vandaag precies acht weken op 12/12, en de zichtbare bloei is inmiddels ook al vijf weken onderweg. In deze fase zie je doorgaans niet zulke hele grote veranderingen zoals wel aan het begin van de bloeifase het geval is, wanneer wietplanten enorm strekken en de eerste toppen ontstaan. Van week tot week komen er wel wat bloeiharen bij, en zwellen de toppen beetje bij beetje aan, maar heel veel verschil zul je op de foto’s niet zien.

En dat brengt mij bij het volgende; want gezien de geringe veranderingen dacht ik wel even snel wat foto’s te kunnen maken vanmorgen. De macrolens zat nog op mijn camera maar ik dacht dat het niet echt nodig zou zijn om die voor de overzichtsfoto’s te verwisselen. Met als gevolg dat de meeste foto’s nu dus bewogen blijken te zijn 😝 Maar gelukkig zijn ook een paar foto’s wél gelukt, en aangezien ik de macrolens gebruikte heb ik zelfs wat gelukte trichoomfoto’s.

Twee vingers in de neus

Qua werkzaamheden valt het ook heel erg mee deze weken. En eigenlijk geldt dat wel voor het gehele kweekproces in de DGS kweekkast. Wekelijks ververs ik een deel van het voedingswater, en in de strekkende fase moet ik dat ook tussendoor een keertje doen. Zolang de watertemperatuur en de pH- en EC-waarde maar redelijk in orde zijn, gaat het min of meer vanzelf. Hydrokweken is wiet kweken met twee vingers in je neus.

Vanmorgen heb ik natuurlijk ook weer zo’n wekelijkse verversing gedaan. Eerst tapte ik daarvoor een emmer water uit het 3-in-1 hydrosysteem af, en mat ik daarvan even de pH- en EC-waarde. De pH-waarde was 6,1 dus acceptabel. De EC-waarde was met 2,8 echter nog steeds wat te hoog. Daarom heb ik na het aftappen even alleen water toegevoegd en geen voeding. Er ging 12 liter in het reservoir, en ik heb de pH-waarde niet aangepast. Dat doe ik vanmiddag nog even, zodat de plant feitelijk een korte spoelbeurt krijgt.

Dat was het alweer voor deze week. Het is een beetje een kort verhaal geworden maar ik heb dan ook niet veel hoeven doen. Voor de komende week voorspel ik dat er wat meer bloeiharen bruin zullen worden, en dat de toppen weer een beetje dikker zullen zijn. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)