(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl Dokter Groen van de Spaanse winterzon geniet, kun jij nog even van zijn Sneeze genieten. Onze kweekdokter neemt je namelijk nog één keer mee, terug naar de eerste echte bloeiweek van zijn wietplant. Daarin werd ze voor het eerst gediefd, en werd ze ook weer een stuk groter. Kun je nagaan hoe groot het verschil volgende week zal zijn…

Als je dit leest dan zit ik hopelijk met mevrouw Groen in Spanje, en hoop ik ook dat je een leuke jaarwisseling hebt gehad. Dit verslag heb ik voor één keertje dus ook niet vandaag geschreven maar al op woensdag 21 december. Toch wilde ik je de voortgang van de afgelopen week niet ontnemen, want het is de eerste week waarin Sneeze echt lekker in bloei staat. Dat niet alleen maar zoals te verwachten viel, is ze ook weer een flink stuk gegroeid.

Lamp omhoog en een nieuw drankje

Zoals je ziet zitten de toppen (topjes, excuus) alweer erg dicht op de lamp. De plant groeit dan ook nog steeds maar ik wil de lamp niet te veel verhogen, omdat dat de groei alleen maar versneld. In dit geval kan ik er echter niet omheen want ik wil ook weer niet dat de toppen verbranden of verbleken door te veel licht. Ik heb de lamp en de fan dus toch maar weer wat verhoogd.

Daarna heb ik weer een emmer water (bijna 5 liter) afgetapt, en even de waardes ervan gemeten. Die waren heel mooi want de pH-waarde was 5,9 en de EC 2,2. Daarna heb ik het voedingswater in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem van mijn ‘Dokter Groen Special‘ natuurlijk ook weer aangevuld. De laatste keren deed ik dat nog volgens de preflowering-formule. Deze keer heb ik voor het eerst de flowering-formule van mijn voeding (Terra Aquatica TriPart) aangehouden. Mevrouw Sneeze staat immers in bloei nu.

Dieven

Om de groei van de wietplant niet te veel te stimuleren, heb ik tot nu toe nog niet veel gesnoeid. Ze begint aan de onderkant echter wel behoorlijk dicht te groeien. Ook ben ik nog een ruime week thuis en daarna moet ik haar weer bij de oppas achterlaten. Vandaar dat ik vanmorgen toch maar aan het dieven ben begonnen; als ze de hoogte in schiet dan liever nu dan later. Hieronder zie je het resultaat van mijn snoeiwerk. Aan de bovenste helft van de plant heb ik alles lekker laten zitten, dat komt later wel. Eerst maar eens kijken hoe ze hierop reageert.

Dat was het; mijn allerlaatste kweekverslag van 2022. Volgende week ben ik er gewoon weer met een vers kweekverslag, en zie je hoe mijn Sneeze er over drie weken van nu uitziet. Ik ben zelf ook erg benieuwd…

Dokter Groen

(advertentie)