(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Sneeze van onze kweekdokter ziet er prachtig uit maar bloeit helaas nog niet. Groeien doet ze echter wel en snel ook! Om wat meer licht en lucht in de wietplant te krijgen wordt ze alvast een klein beetje (veel) gesnoeid. De wortels worden verwend met vers water en voeding, en een vatverwarmer zorgt voor een aangenamere temperatuur. Kweekverslag!

Ik had toch zo gehoopt dat ik vandaag de eerste bloeiharen kon laten zien maar die zijn er helaas nog niet. Sneeze staat ondertussen wel twee weken op 12/12, waarvan ze de eerste drie dagen zelfs helemaal in het donker heeft gestaan. Ze is wel duidelijk sneller gaan groeien dus de strek zit er wel in, en de bloeifase zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

Een klein beetje veel snoeien

Sneeze is duidelijk weer gegroeid zoals je ziet; vorige week zat ze nog een centimeter of tien onder de rand van mijn kweekkast en daar is steekt nu een centimeter of tien bovenuit. Dat niet alleen maar ook tussen de takken in is het weer veel voller geworden. Dat was vorige week al een dichtbegroeide jungle, en dus heb ik vanmorgen de schaar erbij gepakt om toch maar een klein beetje te snoeien.

Ik heb uitsluitend takken weggehaald die duidelijk onder het bladerdek groeiden, want ik wil niet dat de plant ineens nog harder de hoogte in gaat. Toen ik na het snoeien achterom keek, lag daar stiekem toch weer een flinke berg groen op de grond. Tja, ik wordt nou eenmaal enthousiast met zo’n schaar in mijn handen. Hoe langer je in het gebladerte kijkt, hoe meer takken je ontdekt die weg kunnen. Het geeft maar weer aan hoe snel een wietplant kan groeien in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem.

Om de groene berg op de vloer nog wat groter te maken heb ik aan de bovenkant ook nog de nodige bladeren weggehaald. Ik vind het het handigste om die gewoon met mijn vingers te plukken, en het is ook wel lekker om met je vingers door het gebladerte te gaan. Ik voel me dan net een kapper… (denk ik).

Sneeze weer winterklaar

Na het snoeien heb ik zoals gebruikelijk weer het water ververst. Ik heb een liter of vijf afgetapt en twaalf liter vers water met voeding toegevoegd, en de pH-waarde een beetje omlaag gebracht met een milliliter pH-min. Niets bijzonders daar maar het water werd in de nachten wel een beetje koud (14,9 graden) en daarom heb ik mijn oude aquarium staafverwarmer weer in het systeem gedaan en ingeschakeld. Deze zal het water de rest van deze kweekronde op ongeveer 20 graden houden.

En daarmee heb ik denk ik alles voor deze week wel verteld. Tot volgende week, hopelijk dan wél een verslag met bloeiharen.

Dokter Groen

(advertentie)