(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat fantastisch met de Sneeze plant van onze kweekdokter. En dat terwijl hij de wietplant de hele week haar gang heeft laten gaan. Hij plaatst zijn scrogrek met de handige beugels van CannaTommy en verlaagt de kweeklamp iets. Omdat de pH-meter ook met de nieuwe sensor nog niet helemaal correct meet, wordt die opnieuw geijkt en krijgt Sneeze weer vers voedingswater op de juiste zuurtegraad.

Iedereen die denkt dat hydrokweken moeilijk of arbeidsintensief is die vergist zich. Ik heb namelijk weer nauwelijks een vinger naar mijn Sneeze plant uitgestoken en ze gaat superlekker! Ondanks dat mijn pH-meter er behoorlijk naast zat is het een prachtig struikje geworden. De bladeren hebben een gezonde frisse groene kleur en glanzen mooi in het licht van de dimbare 170 Watt G-Bars LED. We juichen echter niet te vroeg want het kan verkeren zoals je weet.

Het is echter wel waar dat hydrokweken in een DWC-systeem of het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem dat ik gebruik veel makkelijker is dan het lijkt. Ik heb het vaker geschreven maar sinds ik op water kweek zijn mijn wietplanten gezonder en hoef ik veel minder aan de planten te doen. Elke woensdag maak ik foto’s voor mijn verslag, en voer ik enkele taken uit, en dat is het eigenlijk. Soms ververs ik tussendoor nog wat voedingswater, maar dat is meestal pas nodig als de bloeifase is aangebroken en de plant wat groter is.

Scrogrek opgehangen

Hierboven zie je de eerste en de laatste foto die ik vanmorgen tijdens mijn wekelijkse onderhoud gemaakt heb, naast elkaar. Zoals je ziet heeft Sneeze deze week een scrogrek gekregen. Daarna heb ik de lamp en de clipventilator wat verlaagd. De dimbare 170 Watt LED van G-Tools stond sinds vorige week al op vol vermogen, en door hem wat te verlagen krijgt de plant nu nog meer licht.

Het ophangen van het scrogrek heb ik natuurlijk gedaan met de handige scrogrek beugels van CannaTommy. Omdat ze verstelbaar zijn kon ik ze makkelijk wat verlagen tot het niveau van de Sneeze plant. Het rek zit deze keer een stukje lager dan de laatste keer bij de Spicebomb planten, die al wat hoger waren toen ik het rek ophing.

Voedingswater en de pH-meter

Nadat ik het rek geplaatst had en de lamp en de ventilator had verlaagd, was het tijd om weer wat voedingswater te verversen. Zoals je weet had ik vorige week een nieuwe pH-sensor gekocht, maar ik had nog steeds het gevoel dat de waardes niet helemaal correct waren. Volgens mijn pH-meter was de zuurtegraad namelijk flink te laag maar mijn plant ziet er toch supergelukkig uit.

Om de pH-meter te checken heb ik eerst even wat Spa Blauw gemeten. Spa Blauw heeft een pH-waarde van 6,0 maar mijn meter gaf een waarde van 5,0 aan. Daarna heb ik de meter geijkt, en kwam hij op een waarde van 5,9. Nog steeds niet helemaal correct dus maar dat komt omdat mijn ijkvloeistof een beetje oud was. Ik zal binnenkort even nieuw bestellen om de meter echt goed te ijken.

Na het ijken van de meter heb ik 8 liter voedingswater afgetapt en weer 14 liter vers water aan het hydrosysteem toegevoegd. Daarna heb ik de voeding toegevoegd tot de EC-waarde ongeveer op 1,6 kwam. Ook heb ik één milliliter pH-min toegevoegd, omdat de pH-waarde in het systeem 6,9 was. Vanmiddag zal ik de pH-waarde van het water misschien nog wat moeten verlagen om het op de ideale waarde van 5,8 te krijgen.

Dat was het voor deze week. Nu is het wachten en de takken een beetje begeleiden terwijl ze door het scrogrek groeien. Omdat de lamp weer wat lager hangt krijgt de plant meer licht en zal ze denk ik weer behoorlijk groeien. Ik zal ook alvast terugkijken in welke week ik mijn Sneeze die ik eerder kweekte op 12/12 zette om de bloeifase in te luiden.

Dokter Groen

(advertentie)