(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gelukkig zet ie het er zelf ook als een hashtag bij op Instagram, onze wijkagent Henri Limburg: #Afpakken. Want als het maar enigszins met wiet van doen heeft, mag de politie zomaar allerlei andere zaken bij je wegpikken – met op nummer 1 steevast de auto. Overigens werkt agent Limburg helemaal niet in Limburg maar in Lelystad, waar straat- en thuisdealers slechts concurrentie van één coffeeshop kennen op ruim tachtigduizend inwoners.

Lekker verder dromen in Lelystad

Koffie & Dromen heet die ene gedoogde verkoopplek voor cannabis in Lelystad, maar dromen van een goeie omzet mogen de illegale concurrenten op straat en in de woonwijken ook gerust. Zeker omdat de enige coffeeshop pas om vier uur ’s middags opengaat en alweer om tien uur ’s avonds sluit. Buiten die zes openingsuurtjes per etmaal om, hebben straat- en thuisdealers min of meer vrij spel in de polderhoofdstad.

Een van die vrije jongens staat voorlopig echter buitenspel, met dank aan wijkagent Henri Limburg dus. Henri houdt er net als veel van zijn collega’s van om stevig hashtags bij berichten over ‘drugs’ te plaatsen, zelfs als het gaat om cannabis. Denk aan bekende social media angstaanjagers als #ondermijning #misdaadloontniet en dus de favoriet aller blauwhemden #afpakken.

Drugs en meer, bij voorkeur de auto ook

Politie vindt ruim twee kilo drugs in woning‘, schrijft Omroep Flevoland dinsdag naar aanleiding van Henri’s Instagram-post. Twee kilo drugs… dat is dus de stash van een hardwerkende cannabis thuisdealer, kijk maar:

Best veel keuze voor de hardwerkende Lelystad-mens die voor vier uur ’s middags of na tien uur ’s avonds een geestverruimend opkikkertje zoekt, nietwaar? Hoe de politie bij de thuisdealer thuis in zijn huis in de Waterwijk terechtkwam, vermeldt wijkagent Henri niet maar ga er maar vanuit dat het na een anoniem belletje is geweest dat de politie in actie kwam.

Zoals gezegd houdt een beetje agent wel van kaalplukken en dus moest de toch al van zijn stash beroofde thuisdealer in Lelystad ook zijn auto afstaan aan de politie. ‘Dit omdat deze vermoedelijk is betaald uit crimineel verkregen vermogen’, schrijft wijkagent Limburg, zonder dat er verder enig onderzoek naar de (ook weer niet zo ontzettend spectaculaire) auto heeft plaatsgevonden.

Tja mensen… As het om wiet gaat ben je in Nederland schuldig totdat het tegendeel is bewezen, en niet andersom zoals in de meeste rechtsstaten door justitie gepraktiseerd wordt…

(advertentie)