(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Koen stuurde ons een mooi kweekverslag dat we graag met je delen. Onder een 450 Watt LED kweekte hij vier Northern Lights planten uit zaadjes van Sensi Seeds. Na het ontkiemen zette hij de jonge zaailingen direct in grote plantenpotten met aarde, waarna ze in 12 weken uitgroeiden tot prachtige wietplanten met heerlijke toppen.

Hoi, ik ben Koen en doe verslag van mijn laatste kweekronde. Ik kweekte vier planten in mijn kweektent van 1,2 bij 1,2 meter, uit gefeminiseerde Northern Lights zaadjes van Sensi Seeds. De planten gingen na het ontkiemen direct in grote 20-literpotten en groeiden en bloeiden onder een 450 Watt LED kweeklamp van Spectrolight.

Ik hoop dat je mijn kweekverslag met veel plezier leest. Zelf heb ik erg van het kweken genoten en het heeft me een heerlijke voorraad wiet opgeleverd.

Ontkiemen en planten

Voor het ontkiemen heb ik een liter regenwater gebruikt waar ik volgens de instructies seed booster van Plagron aan heb toegevoegd. Daarna heb ik de zaden eerst 24 uur in een glas met dit water laten weken op een donkere plek. Tegelijkertijd heb ik vier Jiffy Plugs met een halve liter van het water met seed booster bevochtigd, en zonder deksel in mijn propagator geplaatst.

Na 24 uur lieten de vier zaadjes allemaal een klein worteltje zien, en heb ik ze tussen vochtig keukenpapier in een plastic zakje gedaan. Dit heb ik op een donkere plaats met de worteltjes naar beneden opgehangen. Na twee dagen waren de worteltjes ongeveer twee centimeter, behalve één zaadje dat nog maar een worteltje van vijf millimeter had. Ik heb ze toen alle vier in de jiffy plugs geplant.

Vier weken groeien…

Twee dagen na het planten kwamen de plantjes omhoog piepen 😀 Om de kleintjes niet meteen te zwaar te belasten dimde ik de LED kweeklamp naar 60%. Zo konden ze de eerste twee weken rustig aan hun nieuwe onderkomen wennen, voordat ik de lamp op vol vermogen zette.

Ik heb de vier plantjes direct in een 20-literpot geplaatst, om de stress van het overplanten te omzeilen. In het begin moest ik wel goed opletten dat ik niet te veel water en voeding gaf maar dat ging verder goed. Er was bij de ontkieming wel één plantje dat wat achter liep. Die is de hele kweek kleiner gebleven dan de drie andere planten maar uiteindelijk kwamen er ook mooie dikke bloemen aan.

Ik heb de planten vier weken op 18/6 laten groeien. Tijdens de groeiweken gaf ik ze fishmix van Bio Bizz en power roots van Plagron voor een mooi en gezond wortelgestel. Na drie weken zag ik vooral kleinere bladeren in een hangende klauw staan. Ik heb toen even opgezocht wat dat zou kunnen zijn, en blijkbaar gaf ik te veel fishmix want het bleek een klein stikstof (N) overschot. Aanvankelijk gaf ik ze om de twee dagen water uit een 1,5 literfles met daarin 1 milliliter fishmix, wat minder was dan wat Bio Bizz aangeeft (Bio Bizz raadt 1 milliliter per liter aan). Maar na eerst water te geven zonder voeding en nadien 1x voeding 1x zuiver water, is het toch goed gekomen met de planten, en konden ze gezond en wel over naar de bloeifase.

…en acht weken bloeien

Om de bloeifase in te luiden heb ik het lichtschema natuurlijk op 12/12 gezet. De bloeifase die volgde duurde in totaal acht weken. In die periode kregen de planten biobloom en topmax van BioBizz. Behalve in de laatste twee weken want toen heb ik ze alleen nog maar water gegeven voor het spoelen. Achteraf gezien was dat misschien niet nodig, want ik gebruik de bloemen voor olie en edibles. Ik gebruik het tegen rugpijn en het slechte slapen daardoor.

De oogst

Tegen het einde van de bloeifase lette ik goed op de bloeiharen die ingedroogd en bruin werden. Toen ik dacht dat het weleens zover zou kunnen zijn, keek ik nog eens goed met een microscoop voor de smartphone. De plant die in het begin wat kleiner was, was ook de plant die het eerste klaar was. Vanaf dat moment oogstte ik om de dag ongeveer een nieuwe plant.

De opbrengst van de vier planten samen was 270 gram droge bloemen. Dit heb ik gewogen na tien dagen drogen op netten in mijn kweektent. Bij het drogen liet ik de afzuiger en een kleine ventilator in de droogtent draaien.

Bedankt Koen voor dit mooie kweekverslag! Een heel mooi resultaat van vier prachtige Northern Lights planten. Mocht jij nou zelf ook een mooi kweekverslag gemaakt hebben, stuur het dan eens naar ons op. Wellicht publiceren we het op CNNBS, en belonen we je met wietzaadjes van CNNBS.shop naar keuze.

(advertentie)