(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Al een tijdje vroeg hobbykweker Ellis D. zich af of de autoflower versie van AK47 net zo’n knaller was als de fotoperiode gevoelige variant van de legendarische wietsoort. En omdat je daar maar op één manier achter kunt komen, kweekte hij de automatic in zijn kweekkast. Kweekverslag!

Auto AK47 is Serious Seeds’ automatisch bloeiende versie van de legendarische AK-47. Wietplanten van de soort maken een levenscyclus van 70 tot 80 dagen door, worden 75-100 cm hoog en kunnen per plant een opbrengst van 40-75 gram opleveren. Zoals vrijwel alle autoflowers kun je Auto AK47 binnen kweken maar doen ze het in Nederland ook buiten heel goed.

Auto AK47 toppen maken een dikke laag trichomen aan, en hebben een sterke, zoete en fruitige geur. De soort heeft een zeer hoog THC gehalte, brengt je in een betere stemming en is een goede medicinale wietsoort tegen (chronische) pijn, angsten en spanningen. Ik kweekte de autoflower en deed dat voor het eerst in mijn splinternieuwe Grow for Life kweekkast.

De groeifase van Auto AK47

Mijn Grow for Life kweekkast heeft een kweekoppervlak van 46×46 cm en een hoogte van 120 cm, en is perfect om slechts één plant in te kweken. Het is een luxe en vrij dure kweekkast maar hij is wel voorzien van een digitale aansturing. Voor het ontkiemen stelde ik de kast dan ook in op de ontkiem-modus. Dit leverde een snelle ontkieming van het Auto AK47 zaadje op. In minder dan drie dagen stond er een mooie zaailing in de kast.

Na tien dagen groei had het plantje een sterke en stabiele stengel, een eerste setje bladeren met drie bladvingers en vier mooie zijtakken. Het plantje kwam hierdoor in een versnelling en had vier dagen later de eerste bladeren met vijf vingers.

Het plantje hield het tempo er goed in want al op dag 16 ontdekte ik de eerste vrouwelijke voorbloei. Haar vroege groeipatroon was vol en bossig, en na 24 dagen zat de plant vol met groeipunten waaruit 5 dagen later een heleboel witte haartjes tevoorschijn kwamen. De trichomen ontstonden vrijwel gelijktijdig.

Op dag 37 zaten de toppen al vol met glinsterende en plakkerige harsklieren, en ondanks de behoorlijk snelle strek had de plant nog steeds een volle en bossige structuur. Ze groeide echter zo goed dat de LED lampen op een gegeven moment wel iets té dichtbij kwamen. Om dat op te lossen heb ik de hoofdstam toen met behulp van een stok, onder een hoek van ongeveer 45 graden omlaag gebogen.

Spectaculaire bloeifase

Na 44 dagen waren de toppen al goed ontwikkeld en van een respectabel formaat. Vooral de hoofdtop zou waarschijnlijk een enorm spektakel gaan worden… Ik was zeer tevreden over de gestaag toenemende harsproductie en gefascineerd door de zoete geur in mijn kweekkast.

Omdat de plant nog steeds een vrij dicht bladerdek had, besloot ik om de bladeren wat te snoeien zodat mijn Auto AK47 wat meer licht en meer lucht zou krijgen. In de daaropvolgende 3,5 week begon de eindsprint. De toppen werden steeds dikker en harder en kregen een mooie blad-bud verhouding. Dat wordt makkelijk om te knippen!

De productie van de trichomen ging ook maar door, en uiteindelijk kregen de toppen mooie ijzige witte looks die zeker niet onder doet voor de originele AK-47. Wat ik ook heel mooi vond was de paarse kleur van de bovenste suikerblaadjes. En natuurlijk de hoofdtop, want die is uiteindelijk serieus groot geworden! Een spectaculaire knuppel met het formaat en gewicht van een baksteen. Het was een adembenemende whopper van een hoofdtop!

Qua terpenen is de Auto AK47 ook beslist niet gierig te noemen. Het aroma kwam dicht in de buurt van de beschrijving van Serious Seeds. Het was erg zoet, een klein beetje kruidig en vele malen fruitiger dan ik had verwacht. Zulke terpenenprofielen doen me denken aan mijn favoriete fruitsoort: mango!

Snelle rijping en een recordopbrengst

Rond het begin van de door Serious Seeds opgegeven oogstperiode (70-80 dagen) was de Auto AK47 volledig rijp. Op dag 69 heb ik de plant uiteindelijk geoogst. De hoogte van de omlaag gebogen plant was toen 76 cm, maar zou zeker 90 cm zijn geweest als ik de hoofdtop niet omgebogen had.

Omdat zowel de hoofdtop als de vele zijtoppen dik, compact en groot waren vermoedde ik dat het weleens een record zou kunnen opleveren. Op de weegschaal werd mijn vermoeden bevestigd; de Auto AK47 leverde inderdaad een persoonlijk record van in totaal 154,3 gram droge wiet op. Een enorme opbrengst voor de twee Q1 LED lampen van SANlight, die samen maar 100 Watt aan stroom verbruiken.

Eerste proefsessie

Na zo’n oogst was ik natuurlijk razend benieuwd naar de smaak en het effect van Auto AK47. Ik stond te trappelen om de wiet te proberen, en deed dat met een halve gram in mijn Crafty+ vaporizer. De eerste haal was meteen raak, een voortreffelijke smaak, ik kan niet anders zeggen. De smaak is heerlijk zacht en net zo zoet en fruitig als de bloemengeur. Nou, de tijden dat autowiet altijd een harde smaak had zijn duidelijk voorbij, deze autowiet smaakt SERIEUS perfect.

Een AK-47 kan razendsnel schieten maar de gelijknamige automatische wiet ook! Na twee halen had ik het gevoel alsof de zon opkwam tussen de grijze wolken in mijn hoofd. Na nog twee hits kwam de volle ontlading. Vóór mijn sessie voelde ik me wat suf en slecht gehumeurd maar nu was ik op slag weer goedgemutst en voelde ik de stress en vermoeidheid van de dag wegvloeien.

Het was een levendig sativa effect dat ik gebruikte om de vaatwasser uit te ruimen en wat groenten te schillen en te snijden voor het avondeten – er stond die avond niets spannends meer op de agenda. Ongeveer anderhalf uur voerde Auto AK47 me mee op een golf van welzijn en vrolijkheid. En hoewel deze auto-versie van AK-47 niet volledig dezelfde potentie van de originele soort heeft, is het een perfect soort wellness-wiet wat mij betreft. Een uitstekende strain tegen stress en vermoeidheid.

‘Ultieme knaller’

Deze Auto AK47 plant was een ultieme knaller! Ze heeft een sensationele kweekprestatie geleverd plus een persoonlijk all-time oogstrecord, en ik ben ook erg blij met het aroma en effect. De wietsoort staat inmiddels op mijn persoonlijke lijst van autoflowers, en dan ook nog ver bovenaan.

[© Green Born Identity – G.B.I.]
(advertentie)