(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mogen we je er even aan herinneren dat je op CNNBS altijd gratis wietzaadjes kunt scoren met je complete kweekverslag? Zo stuurde Inside Garden ons deze week een verslag van zijn allereerste kweek. Hij begon in een gewone tent op zolder met vijf autoflower zaadjes en maakte volgens eigen zeggen heel veel domme foutjes. Het was echter toch de moeite waard want hij leerde er veel van. Kweekverslag!

Het kweekverslag dat je weldra gaat lezen is geschreven door een CNNBS lezer die zichzelf voor de gelegenheid Inside Garden noemt. Het was zijn eerste kweek ooit en wel in de zinderende zomer van 2022, wat voor tropische temperaturen zorgde op zijn zolder. Inside Garden deed van alles fout tijdens de kweek, en geeft ook ruiterlijk toe dat zijn toppen uiteindelijk erg licht en luchtig waren. We willen je zijn kweekverslag echter niet onthouden, want er valt een hoop te leren. En bovendien; wie is er niet op een houtje-touwtje manier begonnen?

Vijf autoflowers op zolder

Hoi, ik ben Inside Garden en dit is een verslag van mijn allereerste kweekronde op zolder. Ik kweekte daar vijf autoflowers die uiteindelijk veel te hard strekten. Door de hitte maar zeker ook door al mijn domme foutjes. Dat mag de pret echter niet drukken want ik kan niet wachten om opnieuw te beginnen. Deze keer bewapend met veel meer kennis en wat betere spullen.

Ik ben rond 9 maart vorig jaar (2022) begonnen met vijf OG Kush Autoflowers. De kweek heeft in totaal bijna vier maanden geduurd want op 4 juni heb ik de ‘buit’ geoogst. Tussendoor heb ik buiten nog een Crazy Bud gekweekt waarvan ik de datums niet meer precies weet, maar die kweek duurde ongeveer drie maanden. Het was zoals je zelf misschien ook nog weet een hete zomer die vooral lang aanhield. Geen goede combinatie aangezien ik op een net iets te warme, vieze en oude zolder kweekte. Dat zou echter lang niet de enige fout worden van deze eerste kweek…

Kweken in een kampeertentje

Ik begon dan ook een beetje naïef aan het avontuur, en dacht dat het in een gewoon kampeertentje ook wel zou kunnen. Ook gebruikte ik een universele potgrond en twee merkloze LED lampen. Superdom natuurlijk maar ik herpakte mezelf later wel en bedacht me dat ik toch maar een echte kweektent moest aanschaffen. Zo gezegd zo gedaan, dus ik bestelde een kweektent van 1,2 bij 1,2 meter. Ervaring had ik nog steeds niet maar wel al meer dan genoeg love voor de hobby om de ronde tot een zeker einde te brengen.

De moeite waard

Mijn gebrek aan kweekkennis zorgde voor heel wat foutjes en ook de nodige problemen. Zo werd het in de kweektent veel te heet, en gaf ik de planten veel te veel water. Omdat ik ook geen flauw benul had van luchtcirculatie gebruikte ik geen ventilator en ook geen afzuiger, waardoor het waarschijnlijk nog veel heter in de tent werd dan nodig was. Hierdoor strekten mijn OG Kush plantjes veel te veel, en werden ze uiteindelijk erg lang en dun.

Het duurde ook niet lang voordat ik de eerste vliegjes rond zag vliegen. Ik heb de plaag bestreden met koffiedik en kaneel en dat hielp gelukkig. Ondanks alle missers en foutjes ben ik toch blij want ik heb toch mooi vijf autoflowers gekweekt. De toppen waren uiteindelijk niet de mooiste toppen die ik ooit gezien heb. Ze waren luchtig en de opbrengst was mager maar het was de moeite waard.

Dit jaar ga ik dan ook weer lekker knallen in de tent maar nu met wat meer ervaring. Ik kan bijna niet wachten om weer te beginnen maar ga eerst even goed shoppen. Dan alles rustig in elkaar hatseflatsen en gaan met die banaan. Bedankt CNNBS voor het publiceren van mijn kweekverslag. Ik zal later nog eens een update sturen om de vooruitgang te laten zien.

Groetjes van Inside Garden

(advertentie)