(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wie de film heeft gezien moet de gelijknamige wiet ook een keer geprobeerd hebben. We hebben het natuurlijk over Pineapple Express. Stony_Montana kweekte de soort uit huismerk zaadjes van DHS, en deed dat in een DWC-hydrosysteem. Kweekverslag van zaad tot een heerlijke oogst.

Dit kweekverslag werd zogezegd geschreven door Stony_Montana. In zijn kweekkast beschikt hij over een Mars TS 1000 150W LED kweeklamp en een zelfgemaakt DWC hydrosysteem. Daarin kweekte hij Dutch-Headshops Auto Pineapple Express met de plantenvoeding van Canna.

Ontkiemen

Zoals alle huismerk wietzaadjes van DHS werden ook de Pineapple Express zaden geleverd in een milieuvriendelijk ontkiembakje van maïsplastic. Het bakje is gevuld met bronwater en na twee dagen waren alle drie de Auto Pineapple Express zaden ontkiemd. Vervolgens zijn ze gezaaid in jiffy plugs, voordat ze in het hydrosysteem geplaatst werden.

Week 1: twee Pineapple Express zaailingen

Twee van de drie zaden zijn door Stony_Montana in de hydro setup geplaatst. Het andere plantje mocht buiten genieten van de zon. De 150 Watt kweeklamp draait nog op 75% vermogen om energie te besparen. Ingesteld op een vertrouwd groeischema van 18/6. De afstand tot de lamp is 40 cm, de luchtvochtigheid 40% en de temperatuur rond de 20 °C.

Week 2: wortelontwikkeling en voeding

Vanaf het begin van week twee krijgen de Pineapple Express dames 2 milliliter Canna Aqua Vega, en 4 milliliter Rhizotonic per liter water. Eén van de twee planten lijkt een beetje achter te lopen op de ander. Dit is duidelijk te zien aan de wortelontwikkeling. De achterste plant begint het netpotje aardig te vullen met haar wortels.

Week 3: wortels in het water

In week twee was al te zien dat één van de planten een beetje achter liep. Dat is nog steeds duidelijk te zien aan de wortelontwikkeling. De wortels van de achterste plant hebben inmiddels het water bereikt. Om de volledige capaciteit van de kweekkast te benutten, is gekozen om LST toe te passen. De planten zien er over het algemeen gezond uit. Zodra de planten tekenen van bloei vertonen, krijgen ze bloeivoeding. Voor nu is gekozen om de voeding aan te vullen met 2,5 ml/L Cannazym.

De luchtvochtigheid is geklokt op 43% en de temperatuur gemiddeld op 23 °C. De lamp hangt nog steeds zo’n 40 cm boven de planten, die inmiddels ongeveer 10 cm groot zijn.

Week 4: de eerste bloeiverschijnselen

De eerste tekenen van de bloeifase zijn gesignaleerd. Er is gekozen voor een lichtschema van 20/4 voor de bloeifase. De planten groeien mooi in de breedte dankzij de LST-technieken. De achterste plant loopt nog steeds voor op de voorste. Inmiddels heeft ze de 15 cm gepasseerd. De luchtvochtigheid ligt tussen de 34 en 38%. De Canna Aqua Vega heeft plaats gemaakt voor Canna Aqua Flores A & B (3 ml/L per fles).

Week 5: de eerste toppen

De achterste Auto Pineapple Express is begonnen met het aanmaken van toppen. Ze bedekt inmiddels de helft van de kweekkast. Beide planten zijn erg bossig. Dat is te danken aan de LST-techniek. Inmiddels zijn de planten ook goed te ruiken. Zoet, fris en fruitig zijn hier de sleutelwoorden. De Canna Aqua Flores dosering is verhoogd naar 4 ml/L en daarbij een vleugje Canna Boost Accelerator van 2 ml/L.

Week 8: sativa looks en geur

We maken een sprong naar week 8. Er is duidelijk veel gebeurd de afgelopen weken. De planten hebben een hoogte bereikt van ongeveer 40 centimeter. De dames vullen bijna de gehele ruimte van de kast, en een prachtige laag toppen is te zien. De dosering Canna Boost Accelerator is verhoogt naar 2.5 ml/L en er is PK 13/14 van 1.5 ml/L aan het water toegevoegd.

De sterke geur doet denken aan zijn Bubble Gum ervaringen van jaren geleden. Wat opvalt aan de planten is dat ze meer sativa uiterlijke kenmerken hebben dan indica. Dat terwijl deze autoflower hybride op papier net even meer indica genen heeft. Er is ook een verschil te zien tussen de voorste en de achterste plant als je kijkt naar het uiterlijk. Het zijn duidelijk verschillende fenotypen.

Week 10: dikke toppen, sterke geur

Week tien en het einde is in zicht. De luchtvochtigheid is de afgelopen twee weken opgeschroefd naar 46% en de temperatuur naar 25 °C. De toppen zijn alles behalve fluffy. De geur is inmiddels heftig te noemen. Voor de liefhebbers van fruitige en zoete wiet is de Auto Pineapple Express een prima keuze.

Week 11: tijd voor de oogst

Na zo’n 10 weken was de eerste plant klaar voor de oogst. De ander heeft er een klein weekje langer over gedaan. De plant was zeer eenvoudig te kweken omdat ze totaal geen gebreken of ziektes vertoonden. Je kunt wel te maken krijgen met verschillende fenotypen waardoor je iets nauwkeuriger te werk moet gaan met de verzorging. Hier volgen de uiteindelijke resultaten van de Auto Pineapple Express nog eens op een rij:

 • Aantal planten: 2
 • Hoogte: +/-40 cm
 • Totale opbrengst: 89 gram
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
 • Geur: sterk
 • Totale duur kweek: 10/11 weken
 • Lichtschema groei: 18/6
 • Lichtschema bloei: 20/4
 • Lampen: Mars TS 1000 (150 W)
 • DWC hydroponics systeem
 • Potten: 20 liter
 • Kweekkast: G-Tools Bonanza Klima
 • Voeding: Canna Aqua Vega, Boost Accelerator, Rhizotonic, Aqua Flores A & B, PK 13/14 en Cannazym
(advertentie)