(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vijf weken geleden kon je hier kennis maken met Santi en zijn twee Wedding Cheesecake planten, die toen nog in de groeifase waren. Ondertussen zijn we vijf weken en een enorme groeispurt verder, en staan de twee groene dames volop te bloeien. Verslag van, ‘met afstand de beste cannabis die Santi ooit rookte!’ coming up!

Hallo lieve CNNBS-lezers en welkom bij het tweede deel van mijn Wedding Cheesecake kweektrilogie. Wellicht herinner je nog het eerste deel, al is het even geleden. Ik zal je geheugen kort opfrissen; ik heb het onder meer gehad over de groeifase van mijn twee wietplanten, het nut van het bijhouden van een kalender bij het kweken en de Weeding Cheesecake wietsoort zelf. Ik ben het verslag geëindigd in de 5e groeiweek van de dames.

They got to go…

Dat was op 17 februari; inmiddels zijn we alweer een aantal weken verder en hebben de dames hebben er al bijna drie weken bloei opzitten. Ze staan er nog steeds prima bij en krijgen nu extra rood bloeilicht van mijn klassieke Mars Hydro LED.
Daarover gesproken, dit is de laatste kweekronde die ik met deze Mars Hydro zal doen. De twee kweeklampen zijn als familie voor mij en ze draaien al een aardige tijd mee hier. Ik kon er maar moeilijk afstand van nemen maar het is tijd om ze weg te doen. They got to go… Er zijn ook zoveel betere alternatieven op de LED-markt te vinden inmiddels.

Wonderlijke genetica

Dit is mijn allereerste Wedding Cheesecake kweek en de genetica van de Sensi Seeds special is echt wonderlijk kan ik je vertellen. Overal verschijnen nu kleine witte bolletjes, ik tel bijna tachtig verschillende knoppen! Het is duidelijk dat de bloei volledig aan de gang is. Ik ben een paar dagen geleden gestopt met het geven van groeivoeding. Na tweeënhalve week bloeien om wat preciezer te zijn.

In plaats van meteen over van groei- naar bloeivoeding, heb ik de planten eerst een dag of twee alleen water gegeven zonder voeding. Zo ‘spoel’ ik de groeivoeding die nog in de aarde zat uit, zodat de dames met een schone lei aan hun bloeivoeding kunnen beginnen.

Wiet kweken is een kunstvorm

Daarna begin ik met een lage hoeveelheid bloeivoeding; deze verhoog ik zo ongeveer na iedere vier dagen. Dat is een methode die ik puur uit mijn eigen ervaringen heb aangeleerd. Je kan 1000 verschillende boeken lezen over kweken maar uiteindelijk moet je er toch jouw eigen feestje van maken. Door ervaring en vooral door fouten te maken kun je heel veel leren. Kyle Kushman zegt het op z’n best: ‘growing cannabis is not a science, it’s an art!’
Blijf daarom altijd naar je groene dame kijken, want als er iets ontbreekt of juist teveel aanwezig is, dan zal ze dit ook tonen. Dan hoef je alleen nog even op te zoeken wat eraan scheelt.

‘Beste cannabis ooit!’

Volgens Sensi Seeds zelf staat deze Wedding Cheesecake garant voor een gigantische oogst, en tot nu toe lijkt daar niets aan gelogen. Ik kweek deze soort trouwens niet per toeval. Het is verreweg de beste cannabis die ik ooit in mijn leven heb gerookt! Het is een mix van Girl Scout Cookies, Cherry Pie en Cheese en een echte aanrader!

Over ongeveer vijf weken keer ik terug met het laatste deel van deze trilogie over de bruidstaart-wietplanten, en dus ook met de resultaten. Geniet van de heerlijke lente en hou je hoofd koel bij alles wat je doet. Geen enkele politieke partij is sterker dan jij en ik! Bedankt voor het lezen en tot de volgende. Hou je vingers groen en enjoy your smoke!

Groet, Santi

(advertentie)