(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na jaren kweekverslagen gelezen te hebben, wilde Santiago zelf ook weleens verslag doen van zijn eigen wietplanten. In een vierdelige serie laat hij je zien hoe het in zijn binnentuin reilt en zeilt. En hoewel dat voor iedereen weer een beetje anders is hoopt Santi dat je er toch wat van opsteekt, letterlijk dan wel figuurlijk! 

Hallo lieve CNNBS lezers, na een paar jaar meelezen wilde ik zelf ook wel eens een kweekverslag delen op CNNBS. Dit is mijn favoriete platform als het gaat over onze magische plant. De verslagen van Barney, Bio Bertje, Willie en de rest van de gang hebben me door deze zware lockdown heen gesleept, en gemotiveerd om zelf een verslag te delen, dus here we go!

Tip van Santiago: gebruik een kalender!

Pen bij de hand?

Op dit moment zitten er bijna 4 weken groei op, zoals je op de foto hiernaast kan zien. Mijn advies is om ook een kalender te gebruiken en aantekeningen te maken. Deze kalenders zijn superhandig en kun je krijgen door een (kleine) bestelling te doen op de website van Royal Queen Seeds. Je moet op sommige dagen terug kunnen kijken wat je ongeveer gedaan hebt, met bijvoorbeeld voeding of toppen/snoeien, of wanneer je gesupercropt hebt. Dit kan cruciale informatie zijn dus pak je pen erbij!

Wedding Cheesecake

Onder een 18/6 schema met twee prachtige klassieke Mars Hydro LED lampen staan twee heerlijk groeiende Wedding Cheesecake dames, ze hebben er echt veel zin in!

Dit is de eerste keer dat ik de Wedding Cheesecake zaden van Sensi Seeds heb besteld en gebruikt, en van wat ik tot nu toe heb gezien is dit echt een pareltje. Ik ben een grote Cheese liefhebber (een paar minuten geleden heb ik nog heerlijke Green House Cheese gerookt) en heb vrijwel alle Cheese soorten geprobeerd. Maar de meeste Cheese soorten zijn helaas niet echt aan te raden. De beste Cheese die ik tot nu toe gemaakt heb is de Cheese van Green House Seeds, en Blueberry Cheese van Barney’s Farm. Maar nu is het dus de tijd voor wat nieuws.

Ik heb veel gehoord en gelezen over deze speciale Wedding Cheesecake van Sensi, en ik heb hem ook al zelf kunnen inhaleren. Ik zal deze dames alleen nog even 12 weken lang moeten huisvesten. Ik zal ze een prachtig huis geven waarin ze lekker kunnen groeien! De Wedding Cheesecake is een kruising tussen Cheese, Girl Scout Cookies en Cherry Pie. Een goddelijke samenstelling met een warme en opbeurende high!

Drie keer kweken per jaar

Nog geen 4 weken na het ontkiemen hebben de twee planten al behoorlijke stammen weten te produceren. En dan te bedenken dat ze nog ruim drie weken door zullen groeien, voordat de klok definitief naar het 12/12 lichtschema wordt omgezet.

Na het omzetten van de klok groeien ze nog eens twee weken en zelfs extra hard door. Ik zie te veel mensen de fout maken dat ze te lang groeien voordat ze de switch maken. Ik doe zelf 7(!) weken lang groei en dat is ook wel de max vind ik. Drie rondes per jaar is genoeg voor mij.

De groeifase

Nu over de dames zelf, je ziet ze hierboven. In de eerste paar weken hebben ze echt een hele mooie groei laten zien, al moet ik wel wennen, want ze is anders dan ik gewend ben. Ik zie stevig bladmateriaal met een mooie vorm maar het meest unieke aan deze soort is dat ze een hele compacte plant is.

Na het toppen groeide ze in een boog weer naar boven toe. Alle toppen blijven netjes in het midden, en dat is absoluut wat je wil want daar hangt ook je lichtbron. Let vooral op dit soort simpele zaken, hou de temperatuur lekker rond de 26 graden, houd de pH-waarde rond de 6 en let vooral op je groene dame. Als er iets is, dan zal ze dit meteen aan je laten weten.

Voorheen was ik te veel geconcentreerd op de bloeifase. Wat ook hartstikke belangrijk is, maar een gedegen groeifase is het halve werk, letterlijk. In de groeifase moet je ook al hele belangrijke beslissingen nemen, onderschat dat vooral niet. Jij bepaalt uiteindelijk hoe sexy jouw groene dame er uit komt te zien, en die van mij moeten er net zo sexy uit zien als Coconut Kitty!

Tot over drie weken…

Wanneer de bloei aangewakkerd wordt keer ik terug met deel twee van deze prachtige Wedding Cheesecake planten. Ik voel me vereerd om mijn kweek op zo een groot en prachtig platform als CNNBS te delen. In mijn volgende verslag zal ik met het oog op de aankomende verkiezingen ook mijn politieke mening met je delen, dus je bent vast gewaarschuwd! Voor nu zeg ik adios, hou je vingers groen en enjoy your smoke!

Santi

(advertentie)