(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er zijn waarschijnlijk vele cannabisliefhebbers die hun wiet in de coffeeshop kopen en dat eigenlijk veel liever zelf zouden kweken maar een volwaardige kweektent een stap te ver vinden. Dan biedt de bescheiden maar hoogwaardige Q1W module uitkomst. Die verbruikt slechts 50 Watt en belicht daarmee zelfs de allerkleinste kweekruimtes efficiënt met full-spectrum LED licht van SANlight. 

Microkweken is ontzettend leuk om te doen, en geeft je zo’n beetje ieder kwartaal een lekker voorraadje heerlijke wiet. Microkweekjes zijn ook al sinds jaar en dag ontzettend populair, en geweldig voor de nodige kweekinspiratie. Microkweken uit het verleden leverden meestal echter niet veel wiet op, omdat de gebruikte kweeklampen niet erg geschikt waren voor zo’n kleine ruimte.

Microkweek van Elmo met vier mini Amnesia plantjes.

Inmiddels leven we echter in het LED tijdperk, en zijn de mogelijkheden voor zulke minikweekjes drastisch verbeterd. Full-spectrum LED kweeklampen zijn goed in staat om meer dan 1,5 gram wiet per Watt op te leveren. Ze worden niet te heet voor een kleine kweekruimte, en kunnen veel dichter op planten hangen dan ouderwetse HPS kweeklampen. Daarnaast stralen ze hun licht veel dieper dan TL of T5 (spaar)lampen, die vroeger veel gebruikt werden voor microkweken.

50 Watt SANlight 1QW

Hierboven zie je een minikweekje van kweker Elmo, in een kweektentje van slechts 30 bij 30 bij 60 centimeter. Elmo gebruikte hiervoor vier ouderwetse 23 Watt spaarlampen maar bedenk je maar eens hoeveel beter zijn kweek zou kunnen zijn als hij één of twee van SANlights full-spectrum 50 Watt Q1W LED modules tot zijn beschikking had gehad? Deze modules zijn exact hetzelfde als die in de SANlight Q4W lampen, verantwoordelijk voor de topoogsten van Bio Bertje.

De SANlight LED modules zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor de kleine thuiskweker. Ze kunnen modulair worden uitgebreid voor optimale belichting van kweekruimtes van 30 bij 30 centimeter tot volwaardige kweektenten van meer dan een vierkante meter. De Q1W modules zijn de kleinste LED kweeklampen van SANlight, en verbruiken slechts 50 Watt aan stroom.

De SANlight Q1w levert een ongekende 2,7 µmol/J en verbruikt slechts 50 Watt aan stroom.

Hoge kwaliteit LED diodes en een degelijke driver garanderen een ongelooflijke hoge licht-output van 2,7µmol/J en een lange levensduur. De passieve koeling met koelribben maken de lamp betrouwbaar, ongevoelig voor defecten en zorgen ervoor dat de lamp alleen licht maar geen geluid produceert. Het volle lichtspectrum maakt de LED geschikt voor de gehele levensfase van wietplanten, van zaadje tot aan de oogst.

De Q1W module wordt geleverd met handige ophangbeugels waarmee je de LED gemakkelijk recht, of onder een hoek van 15 graden kunt hangen. Meerdere Q1W LED lampen zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen en aan te sturen met één enkele driver, met een apart verkrijgbare kabel (€12,00) en AC T connector (€4,80).

50 Watt Q1W LED kweeklampen zijn rechtstreeks te bestellen bij SANlight in Oostenrijk. De LED kost €190,80 en komt met een gulle en volledige garantie van 3 jaar. Dat is dus drie jaar lang heerlijk je eigen wiet microkweken zonder zorgen!

(advertentie)