(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je binnen of aankomende zomer buiten biologisch je eigen wiet gaat kweken, dan kun je eigenlijk niet zonder. Compostthee is namelijk een van de beste brouwsels die je wietplanten in een organische kweek kunt geven. Het zit boordevol bodemleven, voedingsstoffen en het vormt een beschermende laag als je het als bladvoeding gebruikt. 

Het is waar, voor een biologische cannabiskweker is er geen beter product dan een verse compostthee. Compostthee bevat namelijk niet alleen micro- en macro-elementen die veilig zijn voor een levende bodem. Het zit zelf ook vol met nuttige bodembacteriën die organisch materiaal afbreken en dat voor je wietplanten omzetten in opneembare voeding. Je kunt er niet genoeg van geven want overvoeden is letterlijk niet mogelijk met compostthee.

Als bladvoeding is compostthee ook geweldig. Het bevat micro-elementen die door de huidmondjes in de bladeren van jouw wietplanten kunnen worden opgenomen, maar dat is nog niet alles. Verwen je je planten namelijk met een lekkere douche met compostthee, dan vormt dat een beschermende laag van micro-organismen, tegen allerlei plagen en insecten.

Zelf compostthee brouwen

Er is eigenlijk maar één nadeel aan compostthee, en dat is dat je het zelf moet brouwen. En op de traditionele manier kan dat een beetje een vies en stinkend werkje zijn waar je trouwens ook de juiste compost voor nodig hebt. Gelukkig kan het tegenwoordig een stuk makkelijker met de complete compostthee set van Plantarium. Daarmee haal je letterlijk alles in huis om meerdere keren uitstekende compostthee te maken, speciaal voor de bloeifase.

De Compost Tea set van Plantarium bevat een grote emmer met een inhoud van 10 liter, een een krachtige en stille luchtpomp met twee bruisstenen, 750 milliliter PK-compost-tea-mix en een liter Orgatrex van BioTabs, en een maatbeker om iedere plant van evenveel compostthee te kunnen voorzien.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de emmer te vullen met water en de meegeleverde producten volgens het bijgeleverde recept. Even roeren, de bruisstenen aansluiten en in de emmer droppen en brouwen maar! Na 24 tot 36 uur bubbelen op een donkere geventileerde plaats is de compostthee klaar voor gebruik. Laat de oplossing even staan en schep de thee met de maatbeker uit de emmer voor je planten. Biologische binnenkwekers doen er goed aan om deze thee in de derde en vijfde week na het ingaan van 12/12 te geven. Buiten geef je het één en drie weken nadat je de eerste bloeiharen ziet.

De Compost Tea set van Plantarium is goed voor meerdere emmers en bestel je voor €69,95 op Plantarium.nl. Er is ook een Compost Tea starterset voor €49,95 maar die is goed voor slechts twee emmers. Losse PK-compost-tea-mix van BioTabs is verkrijgbaar voor €19,95.

(advertentie)