(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als jij dit jaar net als duizenden andere Nederlanders weer buiten vijf wietplanten gaat kweken, dan kun je jezelf een hoop moeite besparen door biologisch te kweken. Webshop Sirius heeft daarvoor namelijk een volledig organisch voedingspakket met daarin alle plantenvoeding voor vijf planten. Succes gegarandeerd!

Buiten in de tuin of op een balkon, of binnen onder kunstlicht je eigen wiet kweken is makkelijk, en leuk om te doen, en moet je vooral niet te moeilijk maken. En daarom is het organische Growers Choice voedingspakket van Sirius.nl ideaal. Het bevat genoeg voeding voor de kweek van vijf planten en is helemaal organisch.

Compleet pakket voor 5 planten

Wietplanten hebben gedurende hun leven verschillende voedingsbehoeften. Wanneer ze net ontkiemd zijn hebben ze bouwstenen nodig voor een snelle ontwikkeling van de wortels. In de groeifase hebben ze naar verhouding veel stikstof nodig om mooie stammen en fris groene bladeren aan te maken. En in de laatste fase waarin de bloemen worden aangemaakt, kunnen ze wat meer fosfor en kalium gebruiken. Om van alle micro-meststoffen zoals ijzer, zink, calcium en borium nog maar niet te spreken.

Gelukkig hoef jij niet met al die voedingsbehoeften rekening te houden als je het complete organische voedingspakket op Sirius bestelt. Dat bevat namelijk alle voeding voor de kweek van vijf planten, en meer.

Soilbooster en wortelstimulator

Om je vijf gedoogde planten een goede start te geven bevat het pakket een zogeheten soilbooster en een wortelstimulator. De soilbooster gebruik je bij aanvang van de kweek om de aarde op te waarderen. Deze meng je eenvoudigweg door de aarde voordat je je planten daarin zet. Het bevat kalk voor de benodigde calcium, en bacteriën en nuttige bodemschimmels om een actief bodemleven mee te introduceren. De bacteriën zetten organisch materiaal om in opneembare plantenvoeding, en de schimmels zorgen voor uitbreiding en bescherming van het wortelgestel.

De wortelstimulator in het pakket gebruik je ook bij aanvang van je kweek. Dit is gemaakt van zeewier en zit vol met nuttige aminozuren. In het zeewier zitten natuurlijke plantenhormonen die de ontwikkeling van een groot en gezond wortelgestel stimuleren.

Basis en bloeivoeding

Naast een verrijkte aarde met een actief bodemleven, hebben je planten natuurlijk ook bouwstenen nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Hiervoor bevat het voedingspakket een fles basisvoeding en een bloeibooster voor de bloeifase van je planten. De basisvoeding is complete organische plantenvoeding die je de gehele cyclus kunt gebruiken. Het bevat alle NPK’s en sporenelementen die je planten nodig hebben.

Tijdens de laatste fase worden de bloemen geproduceerd, oftewel jouw toppen. Om die optimaal te laten ontwikkelen hebben je planten naast veel licht ook voldoende fosfor en kalium nodig. Deze vind je natuurlijk ook in het complete voedingspakket. En wel in de bloeibooster die naast fosfor en kalium ook de nodige plantenhormonen en aminozuren bevat. Speciale ingrediënten in de bloeibooster zorgen tevens voor een maximale productie van terpenen, en dus een betere smaak.

Het Growers Choice voedingspakket bestel je hier op Sirius.nl en kost €35,00. Het bevat 100 gram Soilbooster, 100 milliliter Wortelstimulator, 500 milliliter Basisvoeding en 250 milliliter Bloeibooster. 

[Openingsbeeld: Michael Rizza, Shutterstock]
(advertentie)