(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabis is zeker niet de enige natuurlijke bron van medicinale stoffen. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt bij klachten bijvoorbeeld al eeuwen gebruik gemaakt van heilzame paddenstoelen, die ook de westerse geneeskunde de laatste jaren steeds meer ontdekt. De laatste trend hierin is de combinatie van medicinale paddenstoelen én … jawel, hennep!

Er zijn veel manieren om van kwaaltjes en klachten af te komen. Je kunt een bezoek brengen aan de drogisterij maar de traditionele Chinese geneeskunde ontdekte heel lang geleden al de heilzame werking van medicinale paddenstoelen. Actieve stoffen daarin, zoals vitamines, eiwitten, aminozuren en mineralen, hebben een krachtige werking. De laatste trend op het gebied is om deze medicinale paddestoelen te combineren met het volksmedicijn hennep. CBD fabrikant Medihemp heeft hiervoor een bijzondere lijn producten uitgebracht die verschillende medicinale paddenstoelen en de heilzame werking van hennep combineren.

Medicinale paddenstoelen én hennep

De wereld staat vol met paddenstoelen die verschillende klachten kunnen verhelpen. Dit zijn niet de gewone champignons of oesterzwammen uit de supermarkt, maar medicinale paddenstoelen. Het gebruik van zulke paddenstoelen voor medische doeleinden is begonnen in de traditionele geneeskunde.

Tegenwoordig houdt de Westerse geneeskunde zich echter ook al jaren bezig met onderzoeken naar de werking van medicinale paddenstoelen. Uit deze onderzoeken blijkt vooral dat er veel nuttige stoffen in de paddenstoelen zitten, die in verschillende opzichten goed zijn voor de werking van ons lichaam. Bijvoorbeeld voor een betere focus of meer energie. Zulke werkzame stoffen worden nu gecombineerd met fijngemalen hennepbladeren of hennepzaadolie. Het beste van twee werelden dus, in een uitgebreide nieuwe lijn producten. Er zijn paddenstoelen en hennep voor bijna elke klacht.

Antioxidanten uit Chaga en hennep

Wellicht heb je nog nooit van de Chaga paddenstoel gehoord, maar ken je deze als de ‘diamant van het bos’. Deze benaming dankt de Chaga paddenstoel aan zijn heldere oranje binnenkant. De oranje binnenkant zit boordevol met werkzame en nuttige stoffen. Dit zijn vooral triterpenen en polysachariden, die onder andere worden gebruikt bij de behandeling van kanker.

Daarnaast bevat de paddenstoel antioxidanten en adaptogenen. Deze stoffen zijn in staat om agressieve stoffen te neutraliseren, wat ervoor zorgt dat de levensenergie in balans is. Chaga is op verschillende natuurlijke manieren in te nemen. Medihemp heeft capsules met Chaga en hennep(blad) en er is een vloeibare vorm (olie) in een pipetflesje.

Versterk je geheugen met hennep en Lion’s Mane

De Lion’s Mane paddenstoel wordt ook wel gezien als een van de mooiste paddenstoelen van het bos. Deze paddenstoel heeft zijn schoonheid te danken aan zijn roomwitte stekels die lijken op de manen van een leeuw. Naast zijn uiterlijk staat de paddenstoel in de traditionele Chinese geneeskunde bekend om zijn goede werking op het geheugen.

De Lion’s Mane heet in gewoon Nederlands de pruikzwam. De werkzame stoffen erin zijn erg goed voor het herstellen en ondersteunen van de geest en het geheugen. In de nieuwste capsules en olie van Medihemp wordt deze paddenstoel voor meer mensen beschikbaar gemaakt, en aangevuld met de gezonde werking van hennepbladeren.

Cordyceps en hennep voor meer energie

De Cordyceps is geen standaard paddenstoel die je in de natuur uit de grond kunt zien groeien. Deze paddenstoel is namelijk een eigenaardige soort die in het wild groeit op de rug van een nachtvlinder. Bij dit proces overleeft de nachtvlinder het niet.

Door het unieke en zeldzame groeiproces van de paddenstoel wordt hij tegenwoordig gekweekt. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt Cordyceps gebruikt voor het stimuleren van de bloedsomloop en het opwekken van een energiek gevoel. Ook van deze paddenstoel zijn er tegenwoordig Medihemp capsules en olie beschikbaar die de werking combineren met die van hennep.

Meer weerstand met Reishi en hennep

De Reishi paddenstoel is wellicht de meest gebruikte uit de traditionele Chinese geneeskunde. Dit vanwege de geneeskrachtige werking tegen verschillende klachten en kwalen. Zo wordt de Reishi paddenstoel gebruikt voor een beschermende en ondersteunende functie voor de lever, en het algehele afweersysteem. Dit bevordert de conditie en de weerstand tegen ziekteverwekkers.

De paddenstoel groeit in zes verschillende kleuren en is in de natuur te herkennen aan zijn gladde oppervlak. De paddenstoel zelf is erg stevig en taai en wordt daarom in tegenstelling tot de andere paddenstoelen niet gebruikt als losstaand product, maar verwerkt in andere producten. In de capsules en olie van Medihemp wordt hij natuurlijk met hennep gecombineerd.

Betere doorbloeding met Judasoor en hennep

Judasoor is in de traditionele Chinese geneeskunde al zeker 1.000 jaar een populaire eetbare paddenstoel en voedingssupplement. De werking van de paddenstoel is vooral goed voor de doorbloeding en het cardiovasculaire systeem. De werkzame stoffen in deze paddenstoel zitten voornamelijk in de vruchtlichamen. Die zijn namelijk een bron van vitamines, eiwitten, aminozuren, mineralen en sporenelementen. Om deze reden gebruikt Medihemp alleen de vruchtlichamen in de capsules en olie in pipetflesje. Uiteraard gecombineerd met fijngemalen hennepbladeren of hennepolie!

Medipaddo’s op Hempishop

Al jaren worden medicinale paddenstoelen in de traditionele geneeskunde gebruikt. Steeds meer maakt de westerse wereld kennis met dit soort producten. Op Hempishop.nl vind je een rijk assortiment aan diverse soorten paddenstoel producten. Ben je nieuwsgierig naar deze medicinale paddenstoelen? Breng dan een bezoek aan de website en vind de informatie waarnaar je op zoek bent. Voor de nieuwe Medihemp paddenstoelen met hennep producten geldt nu een kennismakingskorting van 10%!

[Openingsfoto: Yarygin, Shutterstock]
(advertentie)