(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze waren even een tijdje niet leverbaar maar inmiddels zijn ze er weer. Dat niet alleen maar G-Tools’ efficiënte en gewilde full-spectrum G-Bars zijn ook verbeterd. Voor dezelfde prijs krijg je onder meer 10 extra Watts aan vermogen, én een handige vier-standen dimmer. Wij zijn alvast fan, dus de nieuwe G-Bars zit voortaan ook standaard in onze DGS.

G-Tools levert sinds een paar jaar onder eigen vlag LED kweeklampen: G-Bars. Deze zijn in eerste plaats ontwikkeld als optimale ‘motor’ voor G-Tools kweekkasten maar vinden ook stand alone gretig aftrek. Ondanks de voordelige aanschafprijs bewezen de G-Bars zich vanaf het eerste model namelijk met veelzeggende resultaten. De nieuwe en dimbare 170 Watt versie is alweer de derde generatie G-Bars, en zowel esthetisch  als functioneel verbeterd, terwijl de prijs hetzelfde is gebleven.

Mooi in je kweekkast of -tent

Waar de oude G-Bars nog op G-Tools eigen profielen gemonteerd werden, heeft de nieuwe LED aan weerszijden twee stevige balken. Deze bieden onderkomen aan de geïntegreerde LED driver en handige nieuwe dimmer. De nieuwe wit gelakte lamp heeft daarmee weliswaar een fraai nieuw design gekregen en is qua lichtverdeling nog steeds net zo goed.

De LED’s zelf zitten namelijk nog steeds verdeeld over de vier welbekende balken, en ook aan de uitstralingshoek van 120 graden is niets veranderd. Dit zorgt voor een goede lichtspreiding over kweekoppervlaktes tot 80 x 80 centimeter, zodat de lamp zeer dicht op de planten gehangen kan worden. In kweekkasten van 60 bij 60 centimeter, zoals de Dokter Groen Special (waarin de nieuwe G-Bars ook hangt), is de lichtspreiding helemaal optimaal. Hieronder zie je de micromol waardes in de G-Kit, gemeten op een hoogte van 30 centimeter. Zelfs in de hoeken worden zeer hoge waardes van ongeveer 700 micromol gemeten!

Dimbaar voor ieder stadium

Nieuw is niet alleen het uiterlijk van de G-Bars. De belangrijke functionele verandering is de toevoeging van een handige vier-standen dimmer. De G-Bars kan hiermee ingesteld worden op 40, 60, 80 of 100% van het totale vermogen van 170 Watt. Hiermee is de nieuwe G-Bars nóg beter geschikt voor een gehele cyclus. De lamp kan gedimd worden voor jonge planten die nog niet zo’n hoge lichtdruk vereisen. Naarmate de planten groeien en meer licht vragen, stel je dat eenvoudig in met de draaiknop op de kweeklamp. Dit zorgt niet alleen voor een beter klimaat voor je plant, maar het bespaart ook op het energieverbruik en het aantal branduren van je LED’s.

Full spectrum van Osram

Niet alleen de dimmer maakt de nieuwe 170 Watt G-Bars geschikt voor elke levensfase van je planten, maar ook het op zonlicht gelijkende full spectrum licht doet dat. Het wit gekleurde licht dat de kweeklamp uitstraalt heeft namelijk een zeer hoge CRI (Colour Rendering Index) waarde van 85,5. Dit is een schaal voor de benadering van zonlicht, waarbij alleen de zon zelf een CRI-waarde van 100 heeft.

De kleurtemperatuur is hierbij 3200 Kelvin. Hiermee is het licht geschikt voor zowel de groei- als de bloeifase. In de groeifase zorgt het voor mooie korte internodes, en in de bloeifase voor een rijke vruchtafzetting. Het wit gekleurde licht zorgt er verder voor dat je planten er natuurlijk groen uitzien onder de lamp, wat het gemakkelijk maakt om eventuele verkleuringen of plagen snel op te merken. Het licht zelf wordt in de nieuwe G-Bars verder geproduceerd door de efficiënte en kwalitatieve LED diodes van Osram.

De nieuwe dimbare 170 Watt G-Bars zit zogezegd standaard in onze complete Dokter Groen Special kweekkast. Wil je hem apart dan is hij ook voor €378,- los te bestellen. Ga daarvoor en voor meer informatie over de kweeklamp naar CNNBS.shop.

(advertentie)