(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De horeca en de cultuursector mogen deze week weer open, al blijven er beperkingen gelden en duurt de lockdown voor de nachthoreca en ook de festivals nog voort. De omikron-variant van het coronavirus is volgens deskundigen aan het vergriepen, Europa beweegt zich ‘in de richting van een pandemisch eindspel’ volgens de WHO. 

Uitzien naar start van buitenwietseizoen als nooit tevoren

Na bijna twee jaar coronacrisis ben ik behoorlijk ‘pandemoe’. Niet alleen van de maatregelen en beperkingen, maar ook van de polarisatie en haat die de pandemie heeft opgeleverd. Ik droom over het oude normaal, over de massa’s mensen om je heen op festivals en cannabisbeurzen. Ik verlang er naar weer eens op reis te gaan, nieuwe dingen en mensen te zien en niet meer via beeldscherm te vergaderen.

Al bijna een beeld uit vervlogen tijden: mensenmassa op de been voor de Spannabis wietexpo in Barcelona (2019)

Daarbij realiseer ik me terdege dat veel anderen veel meer reden tot klagen hebben dan ik. Ik heb geen kleine kinderen, werkte altijd al vanuit huis, ik heb de ruimte en een tuintje. Wat dat laatste betreft: ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo heb uitgezien naar de lente en de start van het buitenwietseizoen! Het binnen opgehokt zitten is één van de vervelendste aspecten van de corona ellende.

Vertroetelen van je planten werkt heilzaam

De zon op je vel voelen, de vogels horen fluiten en de vlinders en bijen zien rondvliegen; daar wordt een mens blij van. Ik in ieder geval wel. Zeker als ik ondertussen lekker met mijn plantjes bezig ben. Elke thuiskweker zal het beamen: er gaat een heilzame werking uit van het vertroetelen van je planten, het observeren van hun ontwikkeling, het hele proces tot en met de oogst en de verwerking.

Het is alweer bijna zover mensen!  [foto: Noa Commendador/Shutterstock]

Op mijn buitenplantjes kan ik me zonder risico verheugen; wat er ook gebeurt met corona, lockdowns of de wietproef, mijn plantjes gaan over een paar weken de grond in. Het kiezen van de soortjes biedt al meteen voorpret, een schaars goed in tijden van corona. We hebben te weinig om naar uit te kijken, omdat er zoveel niet kan en niet doorgaat.

High Tea Potcast Kweekhoekje

Europeanen zijn meer cannabis gaan consumeren vanwege corona maatregelen, concludeert de EMCDDA, het drugsagentschap van de EU, maar ik weet zeker dat ook de thuisteelt van de plant flink is toegenomen. Ook hier blijkt weer dat elk nadeel zijn voordeel heeft.

Binnenkort ook een kweekrubriekje in de High tea Podcast… [foto: Thichaa/Shutterstock]

In de High Tea Potcast starten we binnenkort met een nieuwe rubriek, het High Tea Potcast Kweekhoekje, waarin we tips geven voor buitenkwekers. Te horen vanaf aflevering 55.

[openingsfoto: Davinia de la Mancha/Shutterstock]
(advertentie)